Naslovnica Lifestyle Zdravlje

VIDEO Doznajte koji ste tip lidera: Gerilac ili profesionalac

Doznajte koji ste tip i kako možete unaprijediti svoje sposobnosti lidera, odnosno što možete "ukrasti" od onog drugog
27. svibnja 2015. u 12:47 0 komentara 508 prikaza
Business
Foto: Imagine TV

Nije važno jeste li gerilac ili profesionalac. Važno je da budete svjesni gdje se nalazite i da proširite svoje sposobnosti vođe suprotnim načinom vođenja.

Doznajte koji ste tip i kako možete poboljšati svoje sposobnosti lidera, odnosno što možete "ukrasti" od onog drugog.

Gerilac

Voli kada se na tržištu događaju promjene. Njegova najveća snaga je iskonski njuh, odnosno intuicija povezana s gerilskim iskustvom, a probleme rješava brzo i efikasno. Kod ovakvog vođe nema formi bez razloga i ne zanimaju ga duga objašnjenja niti akademska nadmudrivanja. Živciraju ga detaljisti, analitičari, proceduralisti i lažni pravednici. Zna razlikovati hitno od bitnog, okretan je i sposoban na prilagodbu u nemogućim uvjetima.

Profesionalac

Vođa koji cijeni strukturu, pravila i konzistentnost. Zna da je dobro posložen put jamstvo rezultata. Organizaciju slaže kao sustav koji može funkcionirati i bez njega. Njegov stil vođenja je stabilan i predvidiv te strukturiran. Ljute ga ljudi koji donose odluke bez detaljne analize, koji nemaju konzistentan stav i koji se ponašaju nepredvidivo i ne poštuju pravila i hijerarhiju.

 

>>Imate svoj Facebook profil? Evo što vaši statusi govore o vama

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.