Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Conde Nast Traveler

Vestibul među top 10 povijesnih hotela u svijetu

30.08.2010., Split - Hotel Vestibul u sklopu Dioklecijanove palace iza Vestibula.  Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/6
04.03.2016.
u 08:46

To je priznanje i nama i Splitu , a rezultat je načina rada u kojem gosta ne čekamo nego se za njega pripremamo, kaže vlasnik hotela Vestibul

“U Splitu, Hrvatskoj, u majušnom hotelu sa samo sedam soba Vestibul Palace, u srcu Dioklecijanove palače, miješaju se drevna povijest i luksuz 21. stoljeća. Ne postoji puno mjesta na svijetu gdje možete spavati u ekstremnom komforu okruženi 1700 godina starim zidinama”, opisala je mali hrvatski hotel novinarka prestižnog svjetskog magazina za putovanja Condé Nast Travelera, Priscilla Eakeley.

Ne može se kupiti

Ti su komplimenti bili samo uvertira za ono što je uslijedilo; dragulj splitskog obiteljskog hotelijerstva prije nekoliko je dana proglašen jednim od deset najboljih povijesnih hotela u svijetu. Vlasnik Vestibula Nenad Nizić, koji je visoko priznanje uglednog magazina primio u Londonu, kaže: “To je rezultat našeg načina rada u kojem gosta ne čekamo nego se za njega pripremamo. Sretni smo kako zbog našeg hotela tako i zbog Splita, publicitet koji ide uz ovakva priznanja uglednog svjetskog magazina za putovanja ne može se kupiti niti platiti”, kaže Nizić.

Ne ide po automatizmu

Vestibul se, inače, našao u društvu hotela kao što su irski Carton House, istanbulski Bosphorus, Victoria Falls u Zimbabveu, francuski La Colombe d’Or Saint-Paul, lisabonski Palacio Belmonte, njujorški The Carlyle, The Royal Hawaian u Honoluluu.... Priznanje Conde Nast Travelera nije jedino koje je ovih dana stiglo splitskom Vestibulu, koji će i iduće tri godine ostati pod brendom Small Luxury Hotels. “To ne ide po automatizmu, nego znači da je njihova inspekcija bila zadovoljna svime viđenim u našem hotelu”, zadovoljan je i Nizić, čiji je hotel samo jedan od dva hrvatska hotela, uz lošinjsku Alhambru, pod tim brendom. 

>>Vestibul Palace: Šarmantni hotel u srcu Dioklecijanove palače

>>Svađalo se i oko Grgura Ninskog i oko Marka Marulića pa ćemo se sad svađati i oko Dioklecijana

Komentara 1

US
USA
09:35 04.03.2016.

Vrhunsko priznanje za Hotel, Split i Hrvatsku. Svaka cast Conde Nastu i kako se radi o vrhunskom turistickom casopisu necu sumnjati u parametre kojima su se vodili prilikom ocjenjivanja. Osobno, hotel je na vrhunskoj poziciji iako mi sam prostor nije vrhunski preprojektiran. Osnovna zamjerka je na grozno opremljenim sobama, bez duha, tradicije, namjestajem i conceptom primjerenijim uredu. Cak i Corbuisierov namjestaj izgleda kao prst u oko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije