Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Većina ih stalno odgađa: Ove stvari trebate očistiti prije dolaska zime

shutterstock
27.10.2020.
u 15:30

Ako ste tijekom cijele godine odgađali sljedeće kućanske poslove, evo stvari kojima ćete trebati dati prednost u sljedećim tjednima

Postoje neki kućanski poslovi koje svatko odgađa što je duže moguće. Prilično smo sigurni da su čišćenje oluka i pranje prozora negdje pri vrhu, ali jesen je idealno vrijeme da ih ipak odradite. Ako ste tijekom cijele godine odgađali sljedeće kućanske poslove, evo stvari kojima ćete trebati dati prednost u sljedećim tjednima, kako piše Real Simple.

Oluci
Ako ne očistite oluke prije zime, prikupljeni ostaci mogu stvoriti blokade. Jednom kad se snijeg i led otope, neće imati kamo. Rezultat? Potencijalno curenje na krovu. Da biste se spasili velike glavobolje u proljeće, unajmite profesionalca ili ih očistite sami.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Prozori
Ako je moguće, pranje prozora najbolje je sačuvati za oblačni proljetni ili jesenski dan. Na užarenom ljetnom suncu voda će brzo ispariti, ostavljajući tragove, a zimi će se voda smrznuti. Osim toga, ako planirate ove zime provesti više vremena kod kuće, svidjet će vam se da imate čiste prozore u narednim mjesecima.

Radijatori i ventilacijski otvori
Morat ćete se riješiti ovog zadatka prije nego što uključite grijanje. Upotrijebite četkicu za boce kako biste očistili prašinu između oprečnika. Stavite papir ispod radijatora da uhvati prljavštinu. Zatim usišite svaki otvor pomoću nastavka za pukotine te obrišite krpom od mikrovlakana.

Zimski kaputi
Obično se preporučuje čišćenje zimskih kaputa prije nego što ih spremite na ljeto, ali ako se to nije dogodilo ove godine, sada je vrijeme da ih osvježite. Provjerite naljepnicu za njegu na svakom sloju, a zatim ih odnesite u kemijsku čistionicu ili slijedite korake za pranje i sušenje kod kuće.

Vanjski namještaj
Prije nego što zimski namještaj i viseće ležaljke spremite u podrum, brzo ih očistite. Na ovaj način mrlje neće imati priliku nastupiti, a vi ćete biti zahvalni na proljeće.

Grijanje ne mora biti udar na kućni proračun: Donosimo nekoliko savjeta kako uštedjeti ove sezone!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije