Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Užitak više na istoku Hrvatske

Užitak više na istoku Hrvatske
Foto: Nenad Milić
1/12
14.05.2024.
u 13:14

Slavonija i Baranja nude mnoštvo zanimljivih sadržaja i aktivnosti. Kako bismo vam olakšali odabir, donosimo vam pokoji užitak više na istoku Hrvatske.

Bacite oko na ravnice

Predodžba o monotoniji ravničarskog krajolika najbolje se razbija s vidikovaca. U Baranji preporučujemo zalazak sunca na vidikovcu vinske ceste Belje te Spomenik Batinskoj bitki, najvećoj bitki Drugog svjetskog rata na ovim prostorima, odakle se pruža prekrasan pogled na zelenu tromeđu Hrvatske, Mađarske i Srbije. U Đakovačkom se vinogorju natječu vidici Trnava i Mandićevac, a u Feričancima je to sigurno lokalitet Goveđa glava. Iz erdutskih vinarija (posebice Brzica i Magistra) puca pogled na dunavski meandar, a istaknimo još i poziciju srednjovjekovne erdutske kule.

Foto: Filip Beusan, Arhiva HTZ

Prošećite se Opus Arenom

Najmoderniji i jedini u cijelosti natkriveni stadion u Hrvatskoj otvoren je prije godinu dana. Minimalan je broj za grupni obilazak 10 osoba, a za manje je grupe otvoren restoran, također uz prethodnu najavu. Cafe-bar Pampas i Fan shop rade svakog dana od 8 sati do 21 sat (Fan shop 9 – 20 sati), nedjeljom od 9 do 16 sati (Fan shop do 13 sati).

Foto: Vedran Bošković

Večerajte uz tamburaše

Tamburaška je glazba neizostavna zvučna kulisa ruralnih restorana s tradicijskom hranom. Poseban je doživljaj kad vam tamburaši uživo na uho sviraju dok večerate u ugodnom društvu. Tamburaši će vam svirati za dušu petkom i subotom u baranjskim restoranima „Didin konak“, „Baranjska kuća“ i „Citadela“ te u erdutskom Starom mlinu.

Foto: Nina Đurđević/HTZ

Okušajte se u jahanju konja

Volite životinje, ali do sada niste našli vremena ili skupili hrabrosti naučiti jahati ovu Slavoncima najdražu životinju? Imamo rješenje za vas! KK „Hercules“ Vardarac, Pansion „Capistro“ i Centar „Emanuel“ u Bilju, „Ibolda“ Podolje, „Ivica i Marica“ u Karancu, Ekocentar „Zlatna Greda“, Udruga „Mogu“ Osijek te obrt „Equijoy“ u Đakovu samo su neke od lokacija u kojima možete uz najavu napraviti prve jahaće korake.

Popijte kavu u prirodi

Foto: Arhiva TZOBŽ

Popiti kavu ili čašu vina u prirodnom ambijentu uistinu je poseban doživljaj. U Osijeku su to kafići na „Cobacabani“, pješčanoj plaži, od kojih „Bajta“ radi cijele godine, dok je u Kopačkom ritu to cafe-bar „Lopoč“ smješten uz prijemni centar, okružen trstikom i šašem. Sličan vas ambijent čeka u MlinarT Cafeu u Suzi koji se nalazi uz Keramičku radionicu Astaloš. Na Plaži u Dražu nalazi se „Piki beach bar“, koji uređenjem i ambijentom podsjeća na tropske krajeve, dok se uz Spomenik Batinskoj bitki smjestio cafe-bar „Panorama“. Pogled je najveći adut ovog kafića u kojemu može kušati domaće kolače i torte, a cafe-bar koji nudi i hranu je „Camp Borovik“ smješten na istoimenom jezeru nedaleko od Đakova.

Okupajte se na pješčanim plažama

U ljetnim mjesecima cijeli je Osijek negdje uz obalu rijeke, na terasama kafića i restorana uz omiljenu Promenadu te na prirodnim pješčanim plažama od kojih je najpoznatija Copacabana, od milja zvana „Kopika“. Ukoliko više volite ruralni prostor otkrijte Plažu u Dražu na Starom Dunavu, Bistrinačku plažu i plažu Labov na Dravi ili dunavske plaže Jama kod Dalja te Zeleni otok kod Batine. Od bazena za vas izdvajamo uz najpoznatije Bizovačke toplice, one u Kneževim Vinogradima, Belom Manastiru, Belišću, Osijeku te Đakovu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije