Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportska avantura

Užitak i avantura u jednom: Provedite aktivan odmor

Provedite aktivan odmor
Foto: Shutterstock
1/4
08.07.2021.
u 12:03

Odmarati se ne znači nužno i biti neaktivan. Donosimo vam priču o avanturističkim adrenalinskim lokacijama u Hrvatskoj

Turizam čini najveći udio našeg bruto društvenog doprinosa. Veliki adut u turizmu naše je more, koje oduvijek privlači domaće i strane posjetitelje. Pandemija zasigurno prolazi, što otvara put prema starim životnim navikama, a samim time i punim plažama i novim prilikama za ljetnim avanturama i ugođajima. Ovo je tekst koji će vam predočiti ljepote Lijepe Naše te preporučiti koju biste destinaciju mogli posjetiti ovog ljeta i omogućiti sebi užitak, ali i avanturu u jednom. 

Ako želite aktivno i iskustvom bogato ljeto, svakako nemojte zaobići hrvatske otoke. Raznovrsnost izbora jedna je od velikih prednosti odmora na jednom od njih. Bilo da ste ljubitelj mira i tišine, možete se opustiti uz more i blagodati prirode koja ga okružuje. Ako ste ipak osoba od akcije, otoci nude raznovrstan sadržaj i adrenalinske avanture. Čistoća mora također upotpunjuje cjelokupni dojam. Naime, prema istraživanjima, Jadransko more jedno je od najčišćih u Europi, pogotovo ono otvoreno koje okružuje otoke.

Prilika za aktivan odmor  

Odmarati se ne znači nužno i biti neaktivan. Upravo tu činjenicu dokazuju otoci koji uz neizostavni dio luksuznih smještaja i gurmanske ponude, nude još i niz avanturističkih i izletničkih opcija. Bilo da volite planinariti uz more, duge pješačke staze ili biciklizam uz prirodne ljepote, nećete ostati razočarani. Sportske aktivnosti ponuda su gotovo svih hrvatskih otoka, pa tako možete imati aktivno ljeto bogato iskustvima koje će vam dopustiti da održite formu, ali i odmorite u potpunosti.

Otok Krk – „turistička meka“

Jedan od otoka koji je postao poznat kao „turistička meka“ svakako je otok Krk. Govoreći o raznovrsnosti ponude, Krk obiluje brojnim kulturno-povijesnim spomenicima zbog kojih je redovito odredište turista i entuzijasta koji žele upoznati Hrvatsku. Najpoznatiji spomenici na Krku su dvorac hrvatskih plemića Frankopana u gradu Krku i replika najstarijeg spomenika hrvatske pismenosti, Bašćanska ploča, u Jurandvoru.

Osim kulturno-povijesnih spomenika, otok Krk pravi je izbor i za ljubitelje sporta. nudi preko 300 km uređenih biciklističkih i pješačkih staza. Osim toga, mnoštvo je ekstremnih adrenalinskih aktivnosti na vodi poput Wakeboardinga, skijanja na vodi, skateboardinga i drugih aktivnosti.

Otok Krk ima 300 kilometara dugu biciklističku stazu, stoga je pravo odredište za ljubitelje biciklizma
Foto: Shutterstock

Adrenalinska šetnja među krošnjama

Osim atraktivnosti na vodi, Krk nudi i široku lepezu adrenalinskih doživljaja i na kopnu. Tako je u ponudi Paintball avantura, te poznata adrenalinska „šetnja među krošnjama“. Riječ je o Zipline avanturi namijenjenoj pustolovima ili obiteljima. Posjetiteljima omogućava nezaboravni doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje po nezaboravnim krajolicima, spuštanja sajlama i to sve na više od dva kilometra dužine.

Foto: Canva

Cijela avantura započinje upoznavanjem osnovne sigurnosne opreme. Nakon oblačenja i provjere, posjetitelji prolaze kratku obuku i uskaču u terensko vozilo koje ih vodi do startne pozicije Zipline avanture. Za početak u ponudi je takozvani „Baby line“, koji je tek pred faza prave zipline staze duge dva čak dva kilometra.

Adrenalin zahtijeva pravu opremu

Ako vas je priča o adrenalinskoj ponudi otoka Krka privukla, svakako ne smijete zaboraviti na visoku važnost kvalitetne sigurnosne sportske opreme za takve avanture. Pravilna obuća osnovna je baza, jer vam mora omogućiti ugođaj, ali i pravilan položaj stopala koji može odgovoriti svim izazovima neravnih terena i adrenalinskih staza. Po odabiru prave obuće, morate znati kojom se adrenalinskom aktivnošću želite baviti te nabaviti adekvatnu opremu za to.

Osnovna oprema gotovo svake adrenalinske aktivnosti su zaštitne kacige, rukavice te prozračna komotna garderoba koja će vam omogućiti maksimalnu fleksibilnost i mobilnost. Zbog svega navedenog, vrlo je važno gdje kupujete opremu, jer morate biti u potpunosti sigurni da se radi o vrhunskoj kvaliteti.

HERVIS je već godinama gotovo glavni sinonim za sport, rekreaciju i pokret. Svojim sloganom „get movin'“ jednostavno simbolizira radost prema kretanju i pozitivniji pogled na život. Hervis Sports u cijelosti je orijentiran na tržište i predstavlja robu vodećih proizvođača iz zemlje i inozemstva. I to po najboljoj cijeni.

Ako je Krk vaša sljedeća ljetna destinacija, svakako posjetite Hervisov Pop-up store u Shopping centru Omišalj i opremite se vrhunskom sportskom opremom prije vaše adrenalinske avanture. U njihovoj ponudi raznovrsna je sportska oprema koja uključuje sve potrebno za gotovo svaku sportsku ili fizičku aktivnost. Da im možete vjerovati, dokazuje i činjenica da je Hervis međunarodno poduzeće koje posluje već dulje od četrdeset godina, a do danas je sa šesnaest prodajnih mjesta postalo najveći i vodeći lanac prodavaonica sportske opreme te odjeće za sport i slobodno vrijeme. Šarolika ponuda asortimana i pratećih usluga na području sporta i mode, visoka razina stručnog znanja, konkurentska ponuda, i sve aktivnije uključivanje u poticanje zdravog i sportskog načina života svrstava Hervis među vodeće ponuđače sportske opreme u Hrvatskoj.

Sadržaj nastao u suradnji s Hervisom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije