Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOVANJE KAO INSPIRACIJA

Uspomene na gradove objedinjeni u najboljim ženskim prijateljima

Matthias Hoffman za Wempe
04.03.2015.
u 13:25

Sjajan kolekcija prstenja, vrijedna milijun dolara, objedinila je ljubav prema putovanjima francuske dizajnerice nakita Catherine Plouchard i nječke draguljarske kuće Wempe

Što je to što veže putovanja i luksuz? Hoteli?  Da...  Restorani? I to ...  Kupnja? Vjerojatno... Da je uspomena na putovanje - bez obzira jeste li na tom mjestu bili ili tek planirate ići - posebno vrijedna govori i nova linija unikatnog nakita koju je lansirala njemačka draguljarska kuća Wempe, s tradicijom dugom 137 godina, poznata po luksuznim komadima.

Predstavili su svoju najnoviju liniju prstenova - Cosmora, vrijednu milijun dolara. Riječ je o zbirci od dvanaest prstenova od kojih je svaki ručno rađen i dizajniran prema inspiraciji koju je dizajner dobio za posjeta gradu. Najnovija kolekcija plod je inspiracije direktorice za kreativni razvoj kuće Wempe Catherine Plouchard koja je kolekciju izradila uvažavajući tradicionalnu preciznost obrtništva pri izradi vrhunskog nakita. Fotografije kolekcije snimio je Mattias Hoffman. Evo kako to izgleda kada se udruže kreativni Francuzi i precizni Nijemci. 

Prsten ‘Tokyo’ kombinira način kako su u gradu pod pravilnim kutevima razgranate ulice, blještavilo neonskih reklama te i neizbježnu ružičastu boju cvijeta japanske trešnje na podlozi od bijelog zlata. Napravljen je od 98 briljanata.

Prsten ‘Hamburg’ - najveća luka u Europi u moru od 170 dijamanata kroz koju vodi devet koncentričnih ringova - Helioro - inače zaštitni znak kuće Wempe. Prsten ‘Beč’ - a što drugo doli zlato kada je pitanje asocijacije na carski grad. Gustav Klimt kao inspiracija uz 300 kamenčića, safira, briljanata i brušenih dijamanata.

Prsten ‘Paris' ...  Ah, ništa i nikud bez tornja, seksi korzeta i šampanjca. Ovaj put koji je svojem mjesto dobio i na svjetlucavom (grad svjetlosti) prstenu i to u kombinaciji sa dragim kamenjem boje šampanjca.

Tri britanske ikone objedinjene su u prstenu ‘London’ - kruna, Beatlesi i punk. Legendarnu zebru - Abbey Road album Beatlesa iz 1969. godine simboliziraju dijamanti složeni u krug okom prstena koji ima roščiće poput šiljke krune, a izrađen je od tamnog zlata koje je prva asocijacija na punk generaciju.

Prsten Peking objedinio je daleka putovanja Marca Pola, kineski zid od dijamanata i legendarni trg Tiananmen u neizbježnoj crvenoj boji.

New York prepoznatljiv  pos svojim neboderima već na prvi pogled prepoznaje u prstenu 'New York'  koji  po sredini ima plohu od zelenih smaragda, zeleno srce grada Central Park dok se dijamanti u različitim veličinama i načinu obrade protežu poput nebodera.

Prsten Route 66 osobna je posveta dizajnerice ljubavi prema putovanjima. Veći komadi dragog kamena predstavljaju stjenovite planine dok je ružičasto zlato odabrala kao simboliku prašnjave ceste koja se diže dok se njom vozila kroz nepregledne ravnice. Berlin, grad koji je dobar dio povijesti živio podjeljen na pstenu Berlin je spojen.  Dva veća dijamanta simboliziraju rušenje zida, dok manji s obiju strana predstavljaju vatromete koji su to pratili. Crni dragulji, oni boje cimeta i ružičasti, ukupno njih 2000 na prstenu koji simbolizira Capetown na prstenu  i putovanje na krajnji jug Afrike. Rio je dizajnerica opisala u masivnom prstenu Rio od žutog zlata koji simbolizira spajanje oceana i jungle u mnoštvu aquamarina, safira i rubina, sve dakako u karnevalskom šarenilu. Golden gate, most koji simbolizira San Francisco je na prstenu San Francisco posvećenom tom gradu napravljen od zlata, dok je podloga od bijelog kako ljeskava površina mora u zaljevu. Šareni dragulji simboliziraju vedre boje fasada u gradu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije