Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAVNOTEŽA

Uredite dom prema Feng Shui savjetima za Božić bez stresa

kuglica
Arhiva Večernjeg lista
13.12.2009.
u 15:07

Paljenje svijeća, ili čak kamina, naravno ako ga imate, pročišćava energiju. Što ste bliže vatri veća je dobrobit za vaše osobno energetsko polje.

Vrijeme blagdana definitivno je jedno od najstresnijih doba godine. Kako bi svoj dom pretvorili u mirno i hramonično mjesto poslužite se najjačim alatom. Naravno riječ je o umjetnosti uređenja doma poznatoj kao Feng Shui. Kako ne bi pregolemim intevrencijama unijeli još više stresa čak i u pokušaj da stvotite mirno ozračje izdvojili smo par osnovih savjeta koji će vam omogućiti da uistinu uživate u predstojećim danima.

Imate li nekoliko opcija gdje smjestiti božićno drvce, pokučajte da to bude na jugu, istoku, jugoistoku ili u centru vašeg doma. Time ćete omogućiti stvaranje ravnoteže između pet feng shui elemenata.

Paljenje svijeća, ili čak kamina pročišćava energiju. Što ste bliže vatri veća je dobrobit za vaše osobno energetsko polje. Nemate li kamin pripremite grupe svijeća u boji kojima ćete uvečer stvoriti nezaboravnu atmosferu. Ipak izbjegavajte svijeće smjestiti na Istoku, jer je to područje povezano sa zdravljem i blagostanjem.

Nemojte zaboraviti izbalansirati jaki element vatre koji se provlači kroz gotovo sve božićne dekoracije (božićna zvijezda, crvena boja...). najbolje će vam za to poslužiti neke hladnije boje, poput svijetlo plave, sive, srebrne ili smirujuće bijele. Zelena boja božičnog drva iako je vizualno u ravnoteži s crvenom prema fengh shuiju potiče element vatre, čime ga dodatno jača.

Nemojte zaboraviti koliko snažni mogu biti mirisi. Kako bi osvježili zrak u prostoriji i izbalansirali energetske nivoe zapalite lampice s eteričnim uljima ili mirisne štapiće. Najbolji su odabir u ovo doba bor, eukaliptus i ylang-ylang, no možete koristiti bilo koje ulje koje vam odgovara. Mirisi stvaraju toplinu, pročišćavaju i njeguju okoliš.

No, najviše od svega prepustite se osjećajima i uredite dom tako da vas uveseljava. Budite kreativni i otvoreni za promjene, to je najbolji feng shui savjet od svih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije