Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubitelji životinja

Udruga Daj šapu Vukovar spašava pse i mačke od smrzavanja

Napušteni psi i mačke grada Vukovara (1)
Foto: Iz albuma Udruge
1/4
09.02.2012.
u 19:59

U nešto više od pet mjeseci volonteri Udruge udomili su četrdesetak pasa i mačaka, a cilj im je sklonište

Iako su tek nedavno i službeno postali udruga, vukovarski volonteri u nešto više od pet mjeseci udomili su četrdesetak pasa i mačaka. Napuštenih životinja svakim danom sve je više, a u Slavoniji je njihovo zbrinjavanje puno teže nego u drugim dijelovima Hrvatske. Nema skloništa i malo je onih koji čak i ovih hladnih dana u svoja dvorišta žele primiti psa ili mačku.

Pomoć prijatelja 

Sav trud koji ulažu u udruzi Daj šapu Vukovar prepoznala je Zagrepčanka Ida Egartner i odlučila im pomoći. Zajedno s nekoliko istomišljenika, zaljubljenika u životinje, pokrenula je akciju koju su nazvali Pseće Valentinovo. Sve što prikupe, na Valentinovo kreće put Vukovara. Počelo je među prijateljima, a vijest o njihovoj akciji putem Facebooka ubrzo se proširila. Podrška je iznenadila i same organizatore.

Uključite se 

– Dobili smo dosta hrane, deke, prekrivače, pseće kućice, transportere, a na račun Udruge uplaćeno je i nešto novca – kaže Ida. Doniran im je i građevinski materijal, koji će Udruzi dobro doći za popravak boksova u kojima su trenutačno smješteni psi o kojima se volonteri brinu. Sakupljaju sve one sitnice koje trebaju životinjama - zdjelice, ogrlice, vodilice, sredstva protiv nametnika, vitamine, igračke... Sve detalje o akciji i kako se u nju uključiti možete pronaći na stranici https://www.facebook.com/events/158717760909156/, a za dodatne informacije možete nazvati Idu na 091/3111191 ili joj poslati e-mail na zgzasapu@gmail.com. Udruzi možete pomoći i novčanom donacijom na žiro račun 2360000-1102231937, uz naznaku - za Pseće Valentinovo.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:11 10.02.2012.

Svaka vam čast !!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije