Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znate što vas čeka?

U životu čovjek pretrpi 9,672 bolesti i ozljeda

gripa
Pliva
26.05.2012.
u 12:42

Godišnje ćemo pretrpiti 124 bolesti, od glavobolje i opekotina i osjetljivog želuca, do krvarenja iz nosa i ukočene kralježnice

 

Brojka zvuči nevjerojatno, ali prosječna osoba u svom životu pretrpi 9,672 bolesti i raznoraznih ozljeda. Osjećaj boli, prema tome, javlja se jednom u tri dana, pokazalo je istraživanje na 2000 ljudi koje je napravio britanski Benenden Healthcare Society.

Tijekom života prosječno pretrpimo 858 glavobolja, izbije nam 2,808 modrica, leđa nas "zaštekaju" 780 puta, sinusi će nam biti zaštopani 312 puta. Žgaravica će nas mučiti 312 puta, a isto toliko puta ukočit će nam se vrat. Čak 468 puta će nas boliti trbuh, a menstrualne bolove žene će osjetiti 390 puta. Ni to nije sve: 78 puta u životu će nam krvariti nos, a 156 puta ćemo patiti od bolnih stopala, dok će se neugodna bol u uhu javit 156 puta, a 78 puta će nam biti inficirano oko.

Tri žulja nažuljat će nas u jednoj godini

Godišnje se pretrpi 124 bolesti, od glavobolje i opekotina do osjetljivog želuca. Od toga tri su upale grla, četiri napadaja žgaravice i isto toliko slučaja ukočenog vrata. Muškarci će se prosječno prilikom brijanja posjeći dva puta, a jezik ćemo pregristi tri puta. Prosječno će nam izbiti tri žulja na stopalima, a jednom ćemo izgubit glas. Pet puta ćemo se porezati, a uz ostale boljke ispada da ćemo svaka tri dana jaukati da nas nešto - boli.

Osim sitnih nezgoda, ozbiljnije bolesti mogu nas odvesti u bolnicu prosječno u tri navrata, a obavit ćemo i dva operativna zahvata.

- Čak i kad nema opasnosti od ozbiljnih zdravstvenih stanja, prosječno ljudsko tijelo svakodnevno prima i trpi udarce koji dokazuju da život nije “osmišljen” da bude jednostavan – kaže jedan od autora studije Lawrence Christensen. Savjetuje redovno pranje ruku, uspravno držanje tijela i zdravu prehranu te tjelovježbu, piše Daily Mail.

 

Komentara 1

VI
vital
13:34 26.05.2012.

ja sam dosada već 9 700. Što ćemo sada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije