Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U potrazi ste za toplomjerom? Započnite provjerom ponude na Crosst.hr

Crosst.hr
Foto: Promo
1/2
10.09.2020.
u 10:17

Danas toplomjeri dolaze s puno različitih funkcija te u različitim oblicima poput bežičnih, beskontaktnih i digitalnih koji olakšavaju laiku bržu provjeru temperature

Stanje povišene temperature često je jedan od prvih simptoma koji ukazuje na poremećaj u tijelu. Ovakvo stanje kontrolira dio mozga koji se naziva hipotalamus te pokazuje da organizam radi na zaštiti tijela od infekcije ili bolesti. Prema tome, kada se u tijelu nalazi virus ili bakterija, hipotalamus povisi tjelesnu temperaturu. Međutim, ovakvo stanje može biti uzrokovano i manje opasnim aktivnostima poput intenzivnog bavljenja fizičkim aktivnostima ili plakanja. Nadalje, normalna temperatura tijela smatra se 36 ili 37 stupnjeva, ali se razlikuje od osobe do osobe. No kada temperatura prijeđe 37.5 stupnjeva tada je potrebno javiti se liječniku u slučaju da je uzrok stanja bolest.

S obzirom na to da toplomjer potvrđuje simptom povišene temperature, potpuno je racionalno da će gotovo svako kućanstvo posjedovati barem jedan. Pojava temperature kod beba i djece je čest slučaj, zato je dobro imati toplomjer u kući.

Danas toplomjeri dolaze s puno različitih funkcija te u različitim oblicima poput bežičnih, beskontaktnih i digitalnih koji olakšavaju laiku bržu provjeru temperature. Osim toga, cijena ovakvih pomagala je povoljna s obzirom na iskoristivost i vijek trajanja. Crosst.hr web trgovina ima na raspolaganju široki izbor toplomjera vodećih proizvođača na domaćem tržištu poput Beurera, Omrona, Brauna, Medikora, Rossmaxa, itd. Osim toplomjera u istoj kategoriji se mogu naći i kapice za toplomjer, stalak za punjenje te bluetooth bežični uređaj koji mjeri disanje i temperaturu kod djece.

Beurer toplomjeri
Beurer je svjetski poznati proizvođač čiji su toplomjeri dostupni na Crosst.hr u nekoliko različitih modela: klasični, ušni te beskontaktni infracrveni toplomjer. Svi modeli su opremljeni digitalnim zaslonom, zvučnim signalom za kraj mjerenja te alarmom kao upozorenje na povišenu temperaturu. Međutim, modeli iz gornjeg dijela ponude su karakteristični po tome što omogućuju brzo mjerenje temperature tijela, prostorije i predmeta, mjerenja ispod pazuha, u uhu ili na čelu, automatsko isključivanje te čak 10 do 60 memorijskih mjesta. Smatra se kako su ovi modeli osobito korisni za mjerenje temperature kod beba i male djece. Osim toga, u ponudi postoji i Beurerov multi-funkcionalni toplomjer koji mjeri temperaturu na čelu ili u uhu.

Omron toplomjeri
Omron je vodeći proizvođač visokokvalitetnih medicinskih uređaja koji je zastupljen raznovrsnim modelima toplomjera na Crosst.hr web trgovini. Uređaji su dostupni u različitim oblicima poput klasičnog (s fleksibilnim ili čvrstim vrhom), ušnog te beskontaktnog infracrvenog toplomjera. Beskontaktno omogućuje mjerenje temperature iz neposredne blizine čela detektiranjem infracrvenog zračenja kože što olakšava mjerenje temperature kod male djece. Osim toga, Omronovi toplomjeri su karakteristični po brzom i preciznom 3 u 1 mjerenju (temperature tijela, površine predmeta i okoline), lako su prenosivi te izrađeni po ergonomskom dizajnu kako bi čovjeku olakšali korištenje. Nadalje, kvalitetu ovih toplomjera potvrđuje činjenica što proizvođač u svojem laboratoriju pomno testira točnost svih mjernih uređaja da bi bili što precizniji.

 Braun toplomjeri
Osim što su specijalizirani za uređaje koji uklanjanju dlake, kućanske uređaje (pegle), električne četkice za zube, svjetski poznati proizvođač Braun nudi i toplomjere. Na Crosst.hr web trgovini mogu se naći nekoliko raznovrsnih modela koji su izrađeni s različitim inovativnom tehnologijama. Age Precision tehnologija omogućuje mjerenje tjelesne temperature ovisno o dobi djeteta. ExacTemp i PerfecTemp tehnologije utvrđuju stabilnost sonde tijekom mjerenja temperature. Ovi toplomjeri započnu mjerenje nakon što se sonda zagrije do temperature tijela te se u ušima mjeri infracrvena toplina bubnjića kako bi brojka bila što preciznija.

Foto: Arena Hospitality Group

Rossmax toplomjeri
Digitalni Rossmaxovi toplomjeri su karakteristični po klasičnom i jednostavnom obliku te načinu primjene (ispod pazuha, oralno ili rektalno). Uređaj sadrži različite korisne funkcije poput alarma koji upozorava na visoku temperaturu ili na kraj mjerenja, pokazatelja slabe baterije te automatskog isključivanja.

Medikor toplomjer
Ovaj pouzdani proizvođač osobnih medicinskih uređaja se već 20 godina bavi proizvodnjom uređaja za svakodnevnu kućnu uporabu. Zastupljen je na Crosst.hr web trgovini pouzdanim digitalnim toplomjerom koji brzo mjeri tjelesnu temperaturu. Opremljen je funkcijama poput automatskog isključivanja nakon duljeg nekorištenja te zvučnog alarma koji upozorava na visoku temperaturu.

HuBDIC Bluetooth bežični uređaj za mjerenje temperature i disanja
HuBDIC uređaj koji je u ponudi na Crosst.hr web trgovini ističe se zbog bežičnog i kontinuiranog praćenja disanja i temperature kod djeteta tijekom noći. Uređaj se stavlja na kožu te se Bluetoothom povezuje s mobilnim uređajem roditelja koji prati djetetovo zdravlje bez kontinuiranog osluškivanja. U slučaju da dijete dobije povišenu temperaturu oglašava se zvučni alarm. Glavna karakteristika ovog pouzdanog uređaja je činjenica što je malen, teži samo devet grama te je siguran za osjetljivu kožu beba i male djece.

Inovativna i moderna tehnologija povećava mogućnosti osobnih medicinskih uređaja koji su korisni u svakodnevici. Crosst.hr web trgovina nudi brojne takve uređaje koji pomažu korisnicima sa zdravljem. Omogućuje pronalazak željenog proizvoda, usporedbu cijena i karakteristika različitih verzija sve dok se ne pronađe model optimalan za korisnika. Svakako preporučujemo da prije kupnje obratite pažnju na trajanje garancije i okvirno vrijeme dostave.

Na kraju, kupovina toplomjera od poznatog proizvođača je kvalitetna investicija koja je bitna za nadziranje zdravlja korisnika. Prema tome, potičemo sve koji žele pouzdani i kvalitetni uređaj da posjete Crosst.hr i pronađu odgovarajući digitalni ili beskontaktni toplomjer za sebe i svoju obitelj.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije