Naslovnica Lifestyle

U ovom gradu kuće se prodaju za manje od 10 kuna

Novi stanovnici ovog grada neće ostati razočarani jer se radi o gradiću u prirodnom rezervatu, okruženim nevjerojatnim krajolicima. To je grad u kojem nema stresa i prava je lokacija za detoksikaciju
18. siječnja 2019. u 09:34 7 komentara 5619 prikaza
Sambuca
Foto: Getty Images

Ako ste u potrazi za svojim savršenim domom i nemate ideju otkud namaknuti dovoljno novca, možda je ovo rješenje za vas. Naime, na desetke nekretnina stavljeno je u prodaju za cijenu  manju od jedne kave, tek jedan euro. 

Što kažete? Australac napravio popis: "Nikada nemojte posjetiti Hrvatsku ako ne volite ove stvari!"

Riječ je o pitoreskom gradu Sambuca, na jugu Italije, a naravno, postoji i začkuljica na koju se obvezuju svi kupci. Svaki novi vlasnik nekretnine u tom gradu, a koju je kupio za nevjerojatno nisku cijenu, mora ostaviti polog u iznosu od 5000 eura, a koji će mu biti vraćen nakon tri godine ako ispoštuje klauzulu po kojoj tijekom tog razdoblja mora investirati najmanje 15000 eura u obnovu nekretnine. 

Sambuca
1 / 4
Sambuca

Sve skupa, 20-ak tisuća eura za nekretninu na jugu Italije koja može nekome postati dom iz snova. 

Na tu je ideju došao gradonačelnik tog sicilijanskog grada,  Giuseppe Cacioppo, kako bi napučio grad koji je ostao gotovo prazan nakon što su mnogi iz njega preselili u veće gradove. 

Cacioppo tvrdi kako novi stanovnici ovog grada neće ostati razočarani jer se radi o gradiću u prirodnom rezervatu, okruženim nevjerojatnim krajolicima. To je grad u kojem nema stresa i prava je lokacija za detoksikaciju, izjavio je gradonačelnik za CNN. 

Indijski par nisu rastrošni Siromašni 70-godišnji par putuje svijetom i otkriva kako im to ide za rukom

Pogledajte i video Reakcija djevojčice nakon što vidi oca bez brade

Biste li se preselili u Italiju?

 • Da, zašto ne? 59,39%
 • Ne, ostajem u Hrvatskoj! 40,61%
INA
Mnogo više od benzinske postaje
Umorni od dugačke vožnje i željni osvježenja? INA je u svojim maloprodajnim mjestima pripremila rješenje

A1 izdvaja za Vas

 • LeandroZG:

  začkuljica? zbilja Linda?

 • Avatar Django
  Django:

  “Začkuljica” je da se gradić ne nalazi u “južnoj Italiji” nego na Siciliji i da je udaljen 25 kilometara zračne linije od malog pitoresknog sicilijanskog gradića milozvučnog imena - Corleone. Pa tko voli nek izvoli.

 • HannahPrice:

  Započnite dobivanje 90 $ /po satu za rad na mreži od svog doma za nekoliko sati svaki dan.Uzmite redovne rate na tjedan po tjedan premise.Sve što trebate je računalo, web udruga i litte slobodno vrijeme. ====>>>> www.Webjob33.Com