Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super trikovi

U hladnjaku vam se stalno stvara led? Ima načina kako to spriječiti

shutterstock
12.10.2021.
u 07:00

Prvo isključite hladnjak iz struje, otvorite vrata, izvadite hranu iznutra, a onda kreće veliki posao - odmrzavanje.

Normalno je da se u zamrzivaču nakuplja led jer čestim otvaranjem ulazi vlaga koja se potom smrzne i skupi na bočnim stranama, vrhu ili dnu zamrzivača, ali problem nastaje onda kada su ti komadi leda veliki i smanjuju prostor za hranu. Dobra vijest je da se ova pojava može spriječiti ili barem umanjiti, a LifeHacker otkriva i kako.

Ako su komadi leda baš jako veliki onda treba započeti proces odleđivanja. Prvo isključite hladnjak iz struje, otvorite vrata, izvadite hranu iznutra. Sada na red dolazi odmrzavanje koje možete ubrzati tako da stavite ventilator ili sušilo za kosu ispred i uključite topli zrak. Ipak, budite oprezni da uređaj ne dođe u dodir s vodom, održavajte dovoljnu udaljenost.

Na dno zamrzivača i ispred hladnjaka stavite ručnike i krpe kako biste spriječili velike lokve vode. 

Top 20 najboljih svjetskih destinacija: Hrvatska se našla na ljestvici!

Ako je led u manjim i tankim komadima onda ga možete jednostavno ukloniti papirnatim ubrusom koji ste prethodno namočili alkoholom. 

Ono što ne bi trebalo koristiti su oštri predmeti poput noža jer lupanjem i struganjem možete oštetiti unutrašnjost zamrzivača. 

Kako spriječiti nastajanje leda u budućnosti?
Najvjerojatnije vam je oštećena brtva vrata, pa bi ju trebalo zamijeniti kako više ne bi ulazila velika količina vlage.

Genijalni trikovi s ledom za ljepotu koje ćete obožavati

1/7
Ključne riječi

Komentara 1

PP
pavisic.pajo
07:56 12.10.2021.

Kod mene se to zaleđivanje uopće ne može dogoditi, pošto nemam razloga da otvaram frižider.Mala pemzija i to ti je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije