Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modna povijest

U 60-ima kosa je bila natapirana, u 70-ima paperjasto fenirana, a u 80-ima razbarušena

Belma Džomba, Mia Kovačić, Iva Balaban
Foto: Šime Eškinja
1/9
08.06.2015.
u 10:51

Tim salona Teuta vratio nas je u doba koje je obilježilo modni svijet, ne samo frizurama i noktima koje su za svako razdoblje drugačije, ali jedinstvene već i pomno odabranim stylingom i make-upom.

Belma Džomba, Iva Balaban i Mia Kovačić zaštitna su lica salona Teuta koji je predstavio kampanju inspiriranu modnom etapom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.

Tim salona Teuta vratio nas je u doba koje je obilježilo modni svijet, ne samo frizurama i noktima koje su za svako razdoblje drukčije, ali jedinstvene već i pomno odabranim stylingom i make-upom.

60-e

Godine koje su obilježile senzualne, tapirane i velike frizure, ali i kratke dječačke s velikom dozom ženstvenosti. Ovo razdoblje tim salona Teuta smatra najženstvenijim što se tiče frizura, ali i odjeće. Kod Ive Balaban je primijenjena nova bronde tehnika bojenja kose,  koja je idealna za klijentice koje žele zadržati tamnu nijansu, ali ipak dati lagano osunčani izgled kosi, a kod Belme je primijenjena diskretna balayage tehnika crtanja pramenova.

70-e

Početkom 70 -ih vladale su bujne "paperjaste" fenirane kose kao što je prikazano na Belmi, kosa je raspuštena i slobodna. Kod Ive je prikazana suprotnost te frizure na način da je ukroćena pri vrhovima pletenicama, dajući joj dozu buntovne frizure u hipi stilu.

80-e

80-ih godina je kosa bila razbarušena, kovrčava i postupno ošišana. U ovoj kampanji kosa je velika, neobavezno prebačena na stranu i na neki neukrotivi način seksepilna. Iako su 80-e bile nemilosrdne prema kosi, imaju i svoju šarmantnu stranu u razdoblju šljokica, neurednih tretiranih kosa i glamuroznog nakita.

Osim kose, u kampanji su istaknuti i nokti koji su njegovani i kratki, a naglasak je na bojama uz prirodan izgled noktiju.

>>Prorijeđena kosa nakon seboreje - kako si mogu pomoći?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije