Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova studija

U 10 sekundi ljubljenja parovi mogu razmijeniti do 80 milijuna bakterija

ljubljenje
Foto: Thinkstock
17.11.2014.
u 23:32

Nizozemski znanstvenici pratili su 21 par

10 sekundi ljubljenja između parova može rezultirati razmjenom do 80 milijuna bakterija. Pokazala je to nova studija nizozemskih znanstvenika koja je objavljena u časopisu Microbiome, prenosi Fox News.

Nizozemski znanstvenici pratili su 21 par koji su im u upitnicima opisali svoje ponašanje tijekom ljubljenja te kojima su uzeli uzorke iz usta i analizirali ih.

Nad parovima koje su pratili proveli su i eksperiment u kojem je jedan od partnera u paru popio probiotični jogurt u kojemu su bile razne bakterije koje se tipično ne nalaze u ustima. Nakon toga par se 10 sekundi ljubio a zatim su znanstvenici analizirali utjecaj poljupca na partnera koji nije popio jogurt. Pokazalo se da je kod tog partnera ili partnerice količina probiotičkih bakterija skočila tri puta, a do broja od 80 milijuna znanstvenici su nakon dobivanja podataka došli računanjem.

>> Budite realni, cijenite se međusobno... Trinaest savjeta za savršen brak!

>> Iako ljubljenje može biti kemija, bolje je ako ima emocija

Komentara 4

Avatar MrleSaft
MrleSaft
12:14 18.11.2014.

Mogli su i da urade analizu koliko bakterija razmenim kad srcem saft, ali ja cu i dalje da srcem saftic.

Avatar Melankolija
Melankolija
09:47 18.11.2014.

Pa sto ima veze?

Avatar Django
Django
02:15 18.11.2014.

Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije