Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Tri breskve na dan zaustavljaju rak?

breskva
Foto: Thinkstock
27.03.2014.
u 10:27

U zapadnim zemljama rak dojke najčešća je vrsta raka kod žena, a prema posljednjim informacijama samo u SAD-u prošle godine bilo je više od 232 tisuće novih oboljenja.

Konzumacija tri breskve na dan može pomoći u borbi protiv raka dojke, pokazalo je najnovije istraživanje na miševima objavljeno u Journal of Nutritional Biochemistry. Znanstvenici su miševima implementirali stanice raka dojke pod kožu, a zatim ih tretirali ekstraktima prirodnih spojeva. Rezultati su ih zapanjili jer je otkriven pozitivan učinak na "ubijanje" metastaza i zaustavljanja širenje bolesti. Otkriveno je da bi kod ljudi to značilo da bi konzumacija dvije do tri breskve na dan mogla imati isti učinak.

U zapadnim zemljama rak dojke je najčešća vrsta raka kod žena, a prema posljednjim informacijama samo u SAD-u prošle je godine bilo više od 232 tisuća novih oboljenja.

– Ovo otkriće vrlo je bitno jer nam pokazuje kakav učinak na borbu protiv raka dojke i metastaza imaju prirodni spojevi, u ovom slučaju riječ je o fenolnim spojevima u breskvi (fenolni spojevi su sekundarni metaboliti, antioksidansi prisutni u povrću, voću i žitaricama), rekao je jedan od istraživača dr. Luis Cisneros-Zevallos.

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

– To nam daje mogućnost da u prehranu uključimo "dodatni alat" za sprečavanje i borbu protiv ove strašne bolesti koja utječe na mnoge ljude, dodao je. "Entuzijastični smo zbog spoznaje da konzumacija dva ili tri ploda breskve dnevno može pomoći u borbi protiv teške bolesti. To će biti predmet novog istraživanja kako bismo dobili konačnu potvrdu tih rezultata."

Nutricionist Ian Marber napominje da je jako bitno pojesti cijeli plod voćke radi maksimalne učinkovitosti na zdravlje, a ne samo sok.

>>Korijen maslačka učinkovitiji od kemoterapije u borbi protiv raka?

>>[VIDEO] Što je i kako djeluje hormonska terapija raka dojke

Komentara 3

SE
selbivoje
11:15 27.03.2014.

ima jedan lijek koji je 100 % lijek za sve on se pije, i nema alkohola, radi se o jednom lijeku kojeg muslimani znaju i trenutno znam samo ime na engleskom a on se zove Black Seed oil. piti ga ga svakog dana i lijeci sve

DR
drznedaj
11:53 27.03.2014.

@selbivoje, ovo sto ti spominjes je ulje od crnog kima. DA, jako je zdravo. Najvise zbog linolne kiseline. Iz porodice sativa je. Alternative, po meni i zdravije i ucikovitije su ulje lana, ulje chia sjemenki i valjda najbolje ulje, ulje konoplje (ne treba biti indijska)

HL
HV_LAKI102
14:02 27.03.2014.

Mislim da su za rak dojki kod zena naj veci krivac anti bebi pilule.Poceti sa koristenjem od 13,14,15-e godine pa sve do 40-50-e i nadati se da te bolest zaobide,velika je sreca,kao dobitak na lotu.Vagina kod koristenja ove kontracepcije postajee "Groblje"spermatozoida,koje treba ocistiti,a kako?,dok se prirodni proces ciscenja odraduje radenjem djeteta.Iako malo uskracuje pravi uzitak,koristenje her Kondoma je mozda i naj bolja kontracepcija,ne samo sto konzumiranjem istog stitimo bracnog partnera a i sebe od nezeljenih bolesti,automatski i nas ponos postaje deblji,a Bogami i duzi.....obostrana korist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije