Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali za ovo?

Treba li vikati "UNO!" kada u rukama imate zadnju kartu? Tvorci igre svojim odgovorom razljutili igrače

Shutterstock
26.11.2020.
u 10:30

Ljudi ne mogu vjerovati da nakon toliko godina što ova kartaška igra postoji, tek sada doznajemo neka osnovna pravila.

Tvorci UNO karata, odnosno tvrtka Mattel, nedavno su pokrenuli lavinu rasprava i komentara na društvenim mrežama kada su otkrili pravilo da, ako jedna osoba baci kartu +2, sljedeća osoba koja je na redu ne može baciti istu takvu kartu i sve prenijeti na treću osobu koja bi tom metodom morala vući čak četiri karte. Onaj tko je na potezu nakon što jedna osoba baci kartu +2, mora vući dvije karte i igra ide dalje.

Kao da to nije dovoljno razljutilo igrače, sada su odlučili otkriti još nešto. Doslovno svi igraju tako da, kada im u rukama ostane zadnja karta, glasno viknu "UNO!", ali čini se da to nije potrebno.

Kako prenosi LADbible, jedan korisnik Twittera pitao je UNO treba li se to raditi, a oni su odgovorili: "Iako je to jako popularno, nije potrebno vikati "UNO!" kada vam ostane zadnja karta."

Sjećate li se malog vrta u Preradovićevoj ulici? Više ga nema, no Novković, koji ga je zasadio s Martinom Živković, oslobođen je optužbe za sadnju cvijeća: 'Žalosno da se na ovo troši vrijeme i novac'.

Njihov odgovor brzo je postao viralan, a jedna osoba napisala im je da se čini kao da namjerno otkrivaju neka svoja pravila jer znaju da će time razljutiti ljude i pokrenuti rasprave.

Također, tvrde da još uvijek morate vikati "UNO!" kada igrate svoju drugu posljednju kartu. Ako to ne učinite i netko vas na to prozove, morate izvlačiti novu kartu.

Napeta društvena igra deaktiviranja bombe pobijedila na Idea Knockoutu:

1/6
Ključne riječi

Komentara 1

NO
No1
00:29 27.11.2020.

A... kaj je to "druga posljednja karta"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije