Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brođanka Ksenija Karabegović

Trajno crtanje obrva podučava u Europi, Meksiku...

šminkerica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
31.07.2016.
u 07:30

U svijet trajnog šminkanja Ksenija je ušla nedavno, obuku je završila prije 13 mjeseci i odmah postigla veliki uspjeh

Nije riječ o trendu, nego o potrebi. Smisao je cijele priče olakšati ženama koje zbog užurbanog načina života više nemaju vremena satima stajati pred ogledalom i uređivati se – kaže Ksenija Karabegović.

Nakon što je svojim talentom u microbladingu (trajnom šminkanju) “pokorila” Europu, ova mlada brodska umjetnica otišla je korak dalje. Otisnula se preko oceana i oduševila ljubitelje trajnog šminkanja u dalekom Meksiku. Zanimanje za njezina predavanja bilo je veliko, a u tajne microbladinga individualnom je podukom uputila i dvadesetak studentica. – Postoji više tehnika microbladinga. Svatko ima svoj način mjerenja, crtanja i uređivanja nečijeg lica. Ja sam mladim Meksikankama predstavila svoju tehniku, u kojoj do te mjere slijedim prirodan rast dlake da više ne možete prepoznati razliku između prirodnog i nacrtanog – ističe Ksenija. Objašnjava kako japansko iscrtavanje obrva nema nikakve veze s uobičajenim šminkanjem. Riječ je, zapravo, o podvrsti tetoviranja, relativno novoj metodi u svijetu polutrajne šminke, gdje se ručnim alatom crta simulacija prirodne dlake kako bi se dobila prava ljepota obrve.

Najvažnije je pratiti modne trendove

Zbog ljubavi prema obrvama Ksenija se specijalizirala za taj segment, ali u trajni make-up ubraja se, također, iscrtavanje usana, linija kapka pa i simulacija, odnosno nadomještanje kose kod muškaraca koji rano oćelave. Stoga ne čudi što u njezin salon ljepote u Slavonskom Brodu dolazi sve više klijenata svih dobnih skupina. Tretman stoji 1500 kuna, proces izrade obrva traje dva sata, a trajnost je, ovisno o vrsti kože, od tri do pet godina.

– Najvažnije je pratiti modne trendove. Nekada se nose debele, nekad tanke obrve. Osamdesete su, primjerice, bile godine za tanke obrve. Onda su to žene sumanuto čupale, pa su na kraju ostale bez obrva. Zato sam ja tu. Već nakon prvog tretmana vidljiva je velika razlika. Klijentice zbog promjene uglavnom dožive pozitivan šok, jer obrve su okvir lica – nastavlja. U svijet obrva Ksenija je zapravo ušla tek nedavno, nakon što su joj nekoliko godina u fokusu bili nokti. Obuku je završila prije trinaest mjeseci, a kako je po prirodi perfekcionistica, certifikat je dobila u rekordnom roku. Ubrzo je postala vrlo uspješna artistica microbladinga, o čemu govori i pobjeda na međunarodnom natjecanju u Beogradu. Njezin talent prepoznala je poznata talijanska tvrtka, koja je upravo radi nje proizvela novu liniju proizvoda za trajno šminkanje koju će do kraja ove godine promovirati u Italiji, Brazilu te na Filipinima. Na kraju opet ide u Meksiko, gdje će sređivati i zvijezde sapunica.

– Velika je stvar sudjelovati na svjetskim kongresima i pred nekoliko stotina ljudi govoriti o svojoj tehnici – rekla je Ksenija.     

>>Želi izgledati kao lutka: Na šminkanje troši tri sata dnevno

Komentara 1

Avatar sv.ilija
sv.ilija
09:20 31.07.2016.

Pusti ti obrve Balene javnost zanima da li je još živ onaj Drekavac iz Dervente mitološko biće što plaši ljude po noći,što si pisao onjemu u više navrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije