Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ugodno s korisnim

TOP 6 namirnica koje će vam povećati želju za seksom

Orašasti plodovi
Foto: Thinkstock
1/2
25.10.2015.
u 18:00

Četrdeset i šest posto mladih žena kažu da su doživjeli "post-seks blues", ili ono što znanstvenici nazivaju postkoitalnom disforijom (PCD), navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu Sexual Medicine.

Za vrijeme odrastanja roditelji su vam nabrajali više razloga zašto biste se trebali suzdržati od seksa, ali ovaj su zasigurno propustili - poslije seksa možete se osjećati tužno i loše!

Četrdeset i šest posto mladih žena kažu da su doživjeli "post-seks blues", ili ono što znanstvenici nazivaju postkoitalnom disforijom (PCD), navodi se u novoj studiji objavljenoj u časopisu Sexual Medicine.

Jedna od 20 žena osjetila je to u posljednja 4 tjedna, a točan razlog zašto se to događa nije poznato. Ali znanstvenici znaju da određene namirnice mogu itekako pomoći da se te situacije olakšaju, poboljša raspoloženje i podigne želja za seksom jer potiču otpuštanje dopamina zbog kojeg ćete se poslije seksa osjećati sretnije i zadovoljnije.  

1. Sjemenke bundeve

Ove sjemenke su poput malih paketica Prozaca, piše Yahoo.  One su  najbolji izvor esecijalne aminokiseline triptofan, a budući da u metabolizmu služi kao prekursor serotonina, melatonina i nikotinske kiseline, potrebno ga je svakodnevno konzumirati.

Poboljšava spavanje, raspoloženje, a pomaže i kod sezonskih poremećaja  

2. Jabuka

Stručnjaci su otkrili da oni koji redovito konzumiraju voć koje je bogato "boosterom za seks" - fitoestrogenom, imaju bolje i ugodnije seksualne odnose. U ovu svrhu izbjegavajte dinju jer obiluje sastojkom koji dokazano smanjuje količinu testosterona kod žena za čak 65 posto. Testosteron je zaslužan za osjetljivost bradavica i klitorisa za vrijeme seksualnog uzbuđenja, sprečava osteoporozu te pomaže u održavanju kognitivnih funkcija.

3. Zeleni čaj

Katehin, flavanoid iz zelenog čaja potiče seksualnu želju poticanjem krvotoka u donjem dijelu tijela. 

4. Crno vino

Žene koje popiju jednu do dvije čaše crnog vina prije spoja imaju pojačani spolni nagon, rezultati su istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu Sexual Medicine. Vino sadrži bogati antioksidativni profil koji, poput zelenog čaja, aktivira proizvodnju dušikova oksida u krvi, opuštajući stijenke arterija. To poboljšava krvotok u donjem dijelu tijela što rezultira povećanom seksualnom željom. 

5. Špinat

Isti učinak ima i špinat zbog magnezija koji sadrži, a koji djeluje i kao već spomenuti katehin. Žene koje konzumiraju špinat lakše doživljavaju orgazam, a amuškarci lakše postižu erekciju. 

6. Brazilski oraščići

Brazilski oraščići odličan su izvor selena, vitamina E i magnezija, hranjivih tvari koje podižu razinu testosterona i povećavaju seksualni nagon. 

>>4 stvari koje će muškarac odmah primijetiti kod žene za vrijeme seksa

Komentara 1

DU
Deleted user
07:01 26.10.2015.

Najbolje je ono s crnim vinom..... Nema seksa do pijanog seksa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije