Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Tko zdravo živi, imat će seksualni život i u 80-im godinama života

seks
Arhiva VL
11.03.2010.
u 16:00

U prosjeku, muškarci su zaintersiraniji za seks i svoj seksualni život ocjenjuju boljim nego žene. U ispitivanoj skupini starosti od 75 do 85 godina 39 posto muškaraca izjavilo je da su seksualno aktivni, u usporedbi sa 17 posto žena.

Ako želite i u 80-im godinama života uživati u dobrom seksu, važno je da cijeli život pazite na zdravlje i da ste tjelesno aktivni. Oni koji su cijeli život bili zdravi i aktivni, imaju seksualne odnose i u 80-ima, pokazalo je istraživanje. Nasuprot tome, njihovi neaktivni vršnjaci od vođenja ljubavi odustaju već u 60-ima. Utvrđeno je također da su ljudi dobroga zdravlja dvostruko zainteresiraniji za seks od onih čije je zdravlje slabo.

U američkom istraživanju sudjelovalo je više od 6000 ljudi. Istraživačice Stacy Tessler Lindau i Natalia Gavrilova, sa sveučilišta u Chicagu, proučavale su jednu skupinu muškaraca i žena u dobi od 25 do 74 godine i drugu skupinu u dobi od 75 do 85 godina. Svima su postavljena pitanja o bračnom statusu i seksualnom životu. Također su svoje zdravlje ocjenjivali ocjenama od slabe do odlične.

Utvrđeno je da oni koji su uvijek bili zdravi imaju redovitiji seks, jednom ili dvaput tjedno, te svoj seksualni život ocjenjuju kvalitetnijim. U prosjeku, muškarci su zainteresiraniji za seks i svoj seksualni život ocjenjuju boljim nego žene. Što se tiče učestalosti odnosa, najveća spolna razlika bila je u skupini od 75 do 85 godina gdje je 39 posto muškaraca izjavilo da su seksualno aktivni u usporedbi sa 17 posto žena. U toj skupini 71 posto muškaraca koji su izjavili da su seksualno aktivni ocijenili su svoj seksualni život dobrim.

Istraživanje je također otkrilo koliko godina seksualnog života očekuju muškarci i žene. Muškarci u dobi od 30 godina izjavili su da očekuju još 35 godina seksualne aktivnosti, dok su njihove vršnjakinje izjavile da očekuju još 31 godinu seksa. Utvrđeno je također da su zdraviji oni koji žive okruženi prirodom. Iz toga bi se čak mogao izvesti zaključak da oni koji žive u blizini parkova mogu očekivati bolji seksualni život.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije