Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamke šopinga

Tinta na računima loše utječe na plodnost muškaraca

šoping
Photos.com
30.06.2010.
u 10:03

U tinti koja se koristi za otiskivanje računa nalazi se opasna tvar bisfenol A.

Neki računi koji se izdaju u trgovinama sadrže dovoljno bisfenola A (BPA), štetne tvari koja može loše utjecati na muške hormone. Tvrdi to američka Agencija za hranu (FDA), a urolozi upozoravaju da ta tvar može utjecati na povećanje estrogena, što pak može prouzročiti nedostatak seksualnog nagona i smanjenje potencije.

Bisfenol A, koji je zabranjen u nekoliko američkih država, može biti opasan ako muškarci diraju račun pa usta ili hranu. Čini se da kupnja uistinu nije za muškarce ili sada barem imaju dobru ispriku za ostajanje kod kuće ispred televizora.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
donbago
16:22 30.06.2010.

izrazito glup chlanak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije