Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Testirajte znanje: Hoće li se brže zalediti topla ili hladna voda?

shutterstock
19.06.2020.
u 07:00

Samo jedna promjena u pripremi leda pomoći će vam da brže napravite led.

Dolaskom vrućeg vremena i visokih temperatura, ledena su pića spas. Ako ste zaboravili staviti da vam se napravi led u zamrzivaču, vjerojatno ćete čekati dugo da vam se piće ohladi. No samo jednostavna promjena u načinu pripreme leda pomoći će vam da se led brže zaledi, prenosi The Sun.

@ash.rajaa

MIND BLOWN 🤯🤯🤯🤯🤯 ##icecube ##icecubechallenge ##mindblown ##hack ##lifehacks ##hacks ##fyp ##foryou ##foryoupage ##foryourpage

♬ original sound - juliaaa.mariaaa

Jedan muškarac podijelio je video na TikToku u kojem je objasnio kako samo promjena temperature vode pomaže u bržem stvaranju leda. Pokazao je razliku zamrzavanja vruće i hladne vode, odnosno da se vruća voda brže zaledi nego hladna. Nakon samo pola sata, vruća voda se zaledila, dok je hladna ostala u tekućem stanju.

Riječ je o tzv. Mpemba učinku. Inače poznat u znanosti, iznenadio je više od 100 tisuća ljudi na TikToku te oduševio mnoge, a skupio je i više od milijun pregleda.

Dariju Gašparović multipla skleroza nije spriječila da prehoda hodočašće od 600 km:

Komentara 1

ZG
zgkreso
08:25 19.06.2020.

dajte nas najte.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije