Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETI

Teško ponosite alkohol? Uz pomoć ovih trikova lakše ćete 'preživjeti' svaki mamurluk!

Mamurluk
Foto: Shutterstock
1/3
28.05.2019.
u 07:00

Podijeljene su tri različite faze borbe s mamurlukom. Prva od njih odnosi se na dan prije konzumacije, druga tijekom, a treća nakon konzumacije.

U pokušaju zaustavljanja negativnih učinaka alkohola na naše tijelo, nutricionisti su podijelili najbolje savjete kako stati na kraj groznim posljedicama mamurluka. Podijeljene su tri različite faze borbe s mamurlukom. Prva od njih odnosi se na dan prije konzumacije alkohola u kojem bi trebali piti mnogo vode, ali i hraniti se odgovarajućom hranom bogatom proteinima, piše The Sun

Kokosovo mlijeko također može biti od velike pomoći, a odličan trik je i dodati prstohvat soli u čašu obične vode. Druga faza odnosi se na vrijeme provedeno tijekom konzumacije te netom poslije. U ovoj se fazi strogo zabranjuje konzumirati tešku, masnu hranu poput kebaba ili bureka. Umjesto toga radije posegnite za nešto laganijim namirnicama poput voća ili povrća.

Foto: Shutterstock

Treća i posljednja faza odnosi se na dan nakon konzumacije alkohola. Prvo i osnovno rješenje je dobar san, kao i pranje zuba te tuširanje. Cikla je također od velike pomoći, a možete pripraviti i vlastiti napitak koji se sastoji od 235 ml vode, 118 ml kokosova mlijeka, 118 ml soka od naranče te prstohvata morske soli.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
marko254
08:42 28.05.2019.

Protip: Nemoj se oblokat ko deva i sve ce bit ok.

DU
Deleted user
13:08 28.05.2019.

Hvala ne pijem alkohol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije