Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U šoping

Svjetski trend stigao i k nama – sniženja prvi put kreću u prosincu

'080709 RIJEKA ZIVOT RASPRODAJA U RIJECKOM TOWERU Photo: pero lovrovic/Vecernji list'
'pero lovrovic/Vecernji list'
14.12.2010.
u 08:01

Osim što su, primjerice u Zagrebu, produljili radno vrijeme trgovina, subotom do čak 20 sati, većina gradskih dućana nudi popuste od trideset posto na zimske kolekcije

Morala nas je zadesiti najveća kriza u posljednjih 80 godina da bi domaći trgovci popustili i cijene snizili ranije, već 26. prosinca. Inače, u zapadnim zemljama upravo je dan nakon Božića početak velikih rasprodaja pa nije rijetkost da kupci kampiraju pred newyorškim Bloomingdalesom ili londonskim Harrodsom. Kod nas je, pak, do ove godine praksa bila da prave rasprodaje, dakle one na kojima su cijene snižene pedeset ili više posto, počinju tek nakon Nove godine, u siječnju.

Sniženja koja se čekaju

Iako je većina trgovačkih centara već sada oblijepljena plakatima “sale” i “sniženja”, u mjesecu kad je konzumeristička groznica na vrhuncu, ipak je riječ samo o neznatnim sniženjima od nekoliko posto. Ona najočekivanija, zbog kojih se isplati čekati u redovima pred kabinama, u većini centara počinju u nedjelju, 26 prosinca.

– Ove godine u oba naša centra, u Splitu i Zagrebu, s rasprodajama krećemo odmah nakon Božića – kratko kažu u City Centeru One. Sličnu politiku vodi i Arena centar, u kojem će prave rasprodaje početi 27. prosinca.

I “mali” se bacili u utrku

Zanimljivo je i da su “mali” trgovci ove godine odlučili ranije staviti zimske kolekcije na sniženje.

– Za naše “vip kupce” već sada nudimo osjetan popust, a za dva tjedna postupno ćemo spuštati cijene svih kolekcija Replaya i Naturina do čak 70 posto – rekla je Sabina Hercigonja.

Cascade Centar, koji je ipak namijenjen kupcima dubljeg džepa, preduhitrio je konkurenciju i već sada nudi popuste do 50 posto, a oni koji u tom centru žele kupovati na totalnom sniženju, ipak će morati pričekati siječanj.

U Garden Mallu već su “probili led” i počeli s velikim sniženjima do 70%. U Westgateu sa sniženjima do 50% kreću 17. prosinca, a od 27. prosinca počinje zimska rasprodaja koja će trajati sve do veljače. I dućani u središtima gradova odlučili su spustiti cijene u prosincu kako bi odgovorili konkurenciji – trgovačkim centrima. Osim što su, primjerice u Zagrebu, produljili radno vrijeme trgovina, subotom do čak 20 sati, većina gradskih dućana nudi popuste od trideset posto na zimske kolekcije. S velikim sniženjima krenut će ipak od 3. siječnja. Zanimljivo je da će u siječnju 2011. na police trgovina stići i nove proljetne kolekcije, koje su inače u dućane stizale najranije potkraj veljače.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
manchester
12:08 20.02.2011.

nikada stvari kod nas nece biti na tako velikom popustu kao vani i tocka....isplati se otici vani 100%..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije