Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobra ideja

Svi je bacaju, a ona pozitivno utječe na zdravlje – uvrstite koru od banane u prehranu

Shutterstock
15.03.2021.
u 07:00

Ogulimo bananu, a koru bacimo u smeće i zaboravimo. Evo zašto bismo trebali to prestati raditi.

Nutricionistica Susie Burell otkrila je na svom blogu da ne bismo trebali bacati koru od banane, već bismo je trebali uvrstiti u prehranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja. Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži puno vlakana koji utječu na mršavljenje, zatim tu su vitamin B i vitamin C koji imaju moć proljepšati kožu, a bananina kora pospješuje i unos magnezija i kalija.

Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'

1/4

Ipak, Susie ne savjetuje da koru jedete sirovu, već da je ubacite u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jest ta što ih možete pripremiti i dan ranije pa ponijeti na posao i imati više vremena tijekom užurbanog jutra.

Nutricionistica je podijelila recept. Bananinu koru skuhajte da omekša i ubacite u smoothie, curry ili kolače. Nećete promijeniti okus jela, a dodat ćete volumen."Ako radite smoothie, ubacite u njega cijelu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno nasjeckali. Kuhanu koru možete ubaciti u muffine i banana kruh."

Muškarac promovira vježbe za jaču vilicu, a liječnici su protiv njih

Također je otkrila da su zelene bogate aminokiselinom triptofanom koji pomaže kod kvalitetnijeg sna. Još jedna ideja povezana je s pripremom mesa jer možete pržiti meso na kori od banane kako bi zadržali svježinu i sočnost.



 

Komentara 16

ST
Stari
10:46 15.03.2021.

Kore su pune pesticida i još ih na brodu umoče u neku tekućinu da sporije trunu.

Avatar elkomandante
elkomandante
09:01 15.03.2021.

Zašto majmuni bacaju ako je toliko zdrava ???

DU
Deleted user
08:48 15.03.2021.

Kora od banane su zdrave jer su dobro pospricane, pune su pesticida. To je za stoku sitnog zuba ko naruceno. Ostali nek jedu Kobe junetinu ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije