Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obratite pažnju

Sumnjate da vas supruga vara? Ovi znakovi će vam to otkriti!

shutterstock
17.05.2023.
u 20:47

Prevara je razlog broj jedan za razvod, a kod žena razlog za prevaru nije seks, već osjećaj emocionalne uskraćenosti.

Ljudi varaju iz bezbroj razloga, ali je li to ikada prihvatljivo ili ne pitanje je koje dijeli spolove. Muškarci više nego žene vjeruju da postoje određene situacije u kojima je izdati partnera prihvatljivo, pokazalo je BBC-jevo istraživanje. Općenito, 83 posto odraslih u Ujedinjenom Kraljevstvu složilo se da osjećaju 'značajnu' odgovornost da budu vjerni svom partneru. Dok se 80 posto ispitanih žena složilo da nikad nije prihvatljivo svog partnera, 'samo' 64 posto muškaraca složilo s tom izjavom, prenosi The Sun.

Prevara je razlog broj jedan za razvod, a studije pokazuju da i muškarci i žene navode dosadu, traženje uzbuđenja i osvetu kao neke od razloga za varanje. Ali, kod žena, razlog broj jedan za prevaru zapravo nije seks, već osjećaj emocionalne uskraćenosti. Žene su često nevjerne jer se osjećaju usamljeno ili uzete zdravo za gotovo. Žele se ponovno osjećati željenima i cijenjenima. A, mnoge žene čak kažu da varaju kako bi spasile svoju vezu.

Ako sumnjate da vas partnerica vara, ovo su neki od znakova na koje trebate obratiti pažnju.  Ali, zapamtite, samo zato što je sumnjate na nevjeru, ne znači da je to istina. Za bilo koju od ovih promjena može postojati nedužno objašnjenje.

  • Odjednom postaje manje privržena ili taktilna (ili više nego inače)
  • Promjene u njezinoj uobičajenoj rutini: Ako se počne stalno vraćati s posla kasno ili odlazi često na poslovne sastanke
  • Postaje jako tajnovita sa svojim telefonskim ili internetskim navikama: Možda promijeni zaporke, sakrije telefon ili počne primati pozive u drugoj sobi.
  • Počinje stavljati više šminke ili parfema bez vidljivog razloga ili se oblačiti seksi kada ide van sa svojim prijateljicama

Ljubomora boli i otežava razumno djelovanje. Iako biste mogli reagirati agresivno, to neće pomoći ni vama ni vašoj vezi. Samo će otjerati vašu bolju polovicu. Zato duboko udahnite i umjesto toga razgovarajte s njom. Zamolite je da bude iskrena s vama. Ako ona prizna da vas je prevarila i oboje želite prijeći preko toga te ojačati vašu vezu, odlučite zajedno raditi na ponovnoj izgradnji povjerenja.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Ključne riječi

Komentara 1

JU
juma
23:06 17.05.2023.

Pravilo broj 1: ako vas partner pita nikad ne priznati prevaru. Pravilo broj 2: ako vam ipak pronadje dokaze, vidi pravilo broj1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije