Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija 'Movember'

Studeni- Mjesec brkova i zdravlja

Brkovi
Foto: screenshot/youtube
01.11.2013.
u 17:00

I ove godine nastavlja se akcija 'Movember' koja diljem svijeta promovira muško zdravlje

I muškarci svoj mjesec imaju! Baš kad se pozdravimo s listopadom, mjesecom koji je najpoznatiji po kampanjama koje pokušavaju osvijestiti opasnost od raka dojke, kreće "movember". Ime ovog pokreta složenica je od engleskih riječi moustache ( brkovi) i November (studeni) te označava pokret kojim muškarci diljem svijeta puštaju brkove. Iako naizgled zabav, cilj ovog projekta i više je nego hvalevrijedan - ovim činom (poput ružičastih vrpci u borbi protiv raka dojke) muškarci žele upozoriti na razne vrste raka koje napadaju snažniji spol, a posebice na opasnost od raka prostate.

Komentara 1

Avatar airbizz
airbizz
14:34 02.11.2013.

brkovi kao u guya fawkesa koji je 5.studenog1605 godine pokušao izvršiti atentat na kralja i parlament.po njemu su napravljene maske koje koriste anonimusi...„Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treasonason Should ever be forgot.“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije