Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stručnjakinja za seks otkrila mit koji ženama uništava seksualni život, a zapravo nije istinit

shutterstock
31.05.2021.
u 20:00

Za većinu žena pad seksualne želje za partnerom jednostavno znači da joj je dosadno, a to se lako može ispraviti ponovnim uvođenjem novosti u vezu.

Jednostavno me ne zanima seks. To je laž koju žene često govore sebi, ali i svojim partnerima kada su u vezi bez intime. Popularne varijacije uključuju: "Imam nizak libido", "Izgubila sam seksualni nagon" i "Seks mi nije važan".

To je jedan od najrasprostranjenijih i bizarnih mitova u našoj modernoj kulturi: ideja da je potpuno prirodno da žene jednog dana, naizgled niotkuda, izgube svaki interes za seksom. I unatoč činjenici da se prkosi desetljećima istraživanja ženske seksualnosti, inzistiramo na tome da ga se držimo.

Uvjeriti žene da treba popraviti libido je velik posao, pogotovo kada mnoge žene stvarno misle da je lakše samo lagati svom partneru. Studije također pokazuju da muškarci rutinski podcjenjuju koliko žene stvarno žele seks, stoga nije ni čudno da žene počinju vjerovati da ih jednostavno ne zanima seks.

- Stvarnost je takva da libidi ne nestaju. Ne možete samo jednog dana izgubiti seksualni nagon. I iako je istina da većina žena nije sposobna za spolne odnose u prvih nekoliko mjeseci nakon rođenja, razina hormona novih mama obično se normalizira u roku od tri mjeseca, uključujući one odgovorne za pokretanje uzbuđenja - objasnila je stručnjakinja za seks Nadia Bokody za The Sun.

Ono što znamo iz višegodišnjih studija mehanike ženskog uzbuđenja jest da ženama treba znatno više novosti od muškaraca kako bi održale interes za seksom. Iako će ženi gotovo sigurno dosaditi rutinski seks sa suprugom i početi će razvijati niz izgovora zašto nije raspoložena, on će vjerojatno biti potpuno sretan što ima istu takvu vrstu seksa unedogled.

Isto tako, postoji ključna i često ignorirana razlika u načinu na koji su muškarci i žene uzbuđeni. Većini nas je poznata činjenica da muškouzbuđenje djeluje na reakcionaran način: vidi nešto što ga privlači te odmah i reagira. Međutim, vrlo malo žena na taj način doživljava seksualnu želju.

- Za veliku većinu žena uzbuđenje se događa kontekstualno. Nije važno izgledaju li naši partneri dobro i imaju li sve ispravne poteze u krevetu, ako nismo opuštene i dobro raspoložene, nema ni uzbuđenja. Zbog toga su spojevi izuzetno moćan alat za ponovno izazivanje ženskog interesa za seks s dugogodišnjim partnerom - nastavila je.

Elementi romantike i novosti, zajedno s vremenom te lakom predigrom, poput komplimenta kako dobro izgleda, držanja za ruke i ljubljenja osiguravaju da se osjeća i opušteno i samopouzdano; gotovo zajamčena formula za seks.

Za većinu žena pad seksualne želje za partnerom jednostavno znači da joj je dosadno, a to se lako može ispraviti ponovnim uvođenjem novosti u vezu.

Nakon 50 kilometara vožnje, shvatio je da je zaboravio trudnu ženu na odmorištu!

Ključne riječi

Komentara 2

KA
Kardinal
20:25 31.05.2021.

"Stručnjakinja za seks"...ovo još nisam čuo...što to točno znači,zna kako dobro se je.bati,ili je završila stručne škole za seks ili nešto drugo je pitanju...ne razumijem.

MO
montello
18:37 01.06.2021.

nisam znao da ima strucnjakinja za sex polovicno je u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije