Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Stručnjakinja otkrila pet stvari koje trebate učiniti prije svakog pranja odjeće: 'Ovako se neće uništiti!'

Shutterstock
02.09.2022.
u 12:30

Savjeti su jednostavni, iako ih je lako predvidjeti. Sve što trebate učiniti je obratiti pozornost na detalje unutar svoje odjeće

Odvajanje bijelog od obojenog rublja prije stavljanja u perilicu i dodavanje deterdženta osnovna su pravila koja znaju svi. Iako se čini kao da je taj proces poprilično usavršen, čini se da ipak postoji nešto što možda i nismo znali. Jedna stručnjakinja za čišćenje otkrila je na što bismo obavezno trebali pripaziti prije nego što stavimo odjeću na pranje, piše The Sun.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga!

1/8

Tik Tok korisnica u svome videu je podijelila pet savjeta kojih se ona uvijek drži kada stavlja odjeću u perilicu, a savjeti su jednostavni, iako ih je lako predvidjeti. Sve što trebate učiniti je obratiti pozornost na detalje unutar svoje odjeće

Tako je njezin prvi savjet da svoje trenirke, prije nego što ih samo ubacite u bubanj, zakopčate. Na taj način neće se rastezati niti petljati s drugom odjećom. Slijedeći istu metodu za sprječavanje zapetljane odjeće, tiktokerica objašnjava da sve uzice moraju biti zavezane. Ako perete trenirku ili top s vezicama na stražnjoj strani, uvijek biste trebali vezati uzice kako se ne bi zapetljale s drugom odjećom. 

 

@sheiskd_ 5 tips for doing laundry #fyp #foru #cleantok #cleaninghack #clean #hack #laundry ♬ Aesthetic Girl - Yusei

Što se tiče čarapa koje su vam na nogama cijeli dan, potrebno ih dobro očistiti. Prije pranja ih zato odmotajte i poravnajte. Savjetovala je i okretanje odjeće naopako, a hlačama biste trebali naopako okrenuti džepove, kako biste bili sigurni da je svaki dio temeljito opran. Općenito, prema stručnjacima, okretanje odjeće naopako prije pranja pomaže boljem uklanjanju mrlja od znoja, održava postojanost boja i smanjuje trenje u perilici. Tiktokerica je dodala da je to posebno važno učiniti za pamučne košulje. 

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije