Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imate li jednog od njih?

Stručnjak za pse tvrdi: Ove tri vrste ne biste trebali držati u stanu kao ljubimce!

Shutterstock
28.03.2023.
u 15:30

Kako tvrdi, neki od njih su previše aktivni za stan, dok su neki previše "divlji"

Jedan dreser pasa podijelio je tri pasmine koje baš i nisu primjerene za stan. Popularni Tiktoker upozorio je vlasnike na "luda" pseća ponašanja i jednu posebnu vrstu psa koja zna biti "divlja", piše The Sun.

Muškarac korisničkog imena @americanstandardk9 obeshrabrio je buduće vlasnike kućnih ljubimaca koji žive u malenim domovima na kupnju ili udomljavanje određenih pasmina. Objavio je video kako bi objasnio koje su to tri vrste pasa.

- Broj jedan: Border Collie. Ovi crno-bijeli krzneni ljubimci namijenjeni su za čuvanje stada ovaca zbog svoje visoke razine energije. Ako nemate ovce koje trče oko vašeg stambenog kompleksa, onda ne želite imati border collieja jer će pokušati ganjati vaše susjede i prijatelje - rekao je stručnjak za pse.

@americanstandardk9 The WORST Dog Breeds for Apartments #dog #puppy #bordercollie #australiancattledog #blueheeler #dogs #fyp #doglover ♬ original sound - AmericanStandardK9

Kao broj dva naveo je pasminu zvanu Australski govedarski pas.

- Kao i Border Collie, govedarski psi se uzgajaju da budu "u pokretu".Te životinje su trkači koji se moraju moći kretati kilometrima. Ako to ne radite i idete s njima van jednom, dvaput ili čak i tri puta dnevno, poludjet će jer im to nije dovoljno - tvrdi.

Naime, kako kaže, mali stan je nedovoljan za njihove potrebe za vježbanjem i treningom. Na kraju je stručnjak upozorio gledatelje na jednog vrlo nestašnog psa, a to je, pod brojem tri, Jack Russell terijer.

- To su mali vragolani koji su jednostavno previše divlji i previše 'terijerski' nastrojeni. Oni će htjeti loviti mačke i sve druge kućne ljubimce koji žive u vašem stambenom naselju - objasnio je.

Kako dodaje, Jack Russell terijer voli i glasno lajati, što znači da će vaši susjedi u blizini biti grubo probuđeni tijekom dana. Neki iskusni vlasnici pasa pisali su svoja mišljenja o savjetima trenera pasa u komentarima.

- Sjedim u svom stanu, gledam svog Border Collieja i znala sam da će on biti pasmina broj jedan na listi. Volim ga, ali bila je greška imati ga u stanu - priznala je jedna žena.

Jedan prethodni vlasnik se nije složio: "Moj Jack Russell je bio anđeo. Nedostaje mi svaki dan."

- Moj Jack Russell bio je najmirniji i najljeniji pas kojeg sam ikad vidio. Ali da, vjerojatno nije dobar pas za stan - dodao je drugi gledatelj.

Nemojte im ju davati: Ove ljudske namirnice opasne su za kućne ljubimce!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije