Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Stručnjak otkrio: Kosa se tijekom zime mijenja, pa bi trebalo mijenjati i njezino održavanje

shutterstock
13.11.2020.
u 07:00

Zimi je kosa izložena suhom zraku i velikim toplinama od grijanja te vrućih tuševa, a to sve utječe na njezino stanje i izgled.

Kao i koža, i vaša kosa prolazi kroz promjene kako se mijenjaju godišnja doba. Ljeti ćete možda biti naviknuti na kovrče, dok se tijekom hladnijeg vremena one ravnaju. Da, na vašu kosu utječe okoliš, a svoj plan njege doista trebate prilagođavati i sezonama koje se mijenjaju, prenosi MindBodyGreen.

Povećana suhoća od hladnog zraka, kiše i grijanja

- Zimi je vaša kosa izložena toplini radijatora, vrućini automobila, suhom i hladnom svježem zraku - kaže Leonardo Manetti, frizer.  - Suh zrak i sušenje kose sušilom uništavaju njezin izgled. - 

Uz to, i vrući tuševi mogu naštetiti kosi. No, kako to spriječiti? Pokušajte ograničiti vrijeme koje provodite pod vrućom vodom ili tijekom sušenja kose, ali i u svoju rutinu održavanja kose dodajte više hidratantnih proizvoda.

Zlatokosa u stvarnom životu: Njenu kosu od dva metra muškarci žele pomirisati:

1/1

Kovrče se lako održavaju, ali imaju manje prirodnog volumena

- Za više teksturiranu ili kovrčavu kosu, neke tipične promjene vidjet ćete kad se vlaga u zraku mijenja u više suhog zraka, a kosa koja je nekoć bila kovrčava i kojom se nije moglo upravljati, sada je mirnija i lakše ju je održavati - kaže Manetti.  

Naravno, suhi zrak dolazi s vlastitim nizom izazova, zato imajte na umu da kovrče izgledaju suho te po potrebi koristite hidratantne proizvode.

Ravna kosa se malo podigne

Ljeti onima s ravnom kosom može biti nemoguće zadržavanje određenog volumena u korijenu. Između znoja, vlage i povećane proizvodnje sebuma, kosa obično pada ravno.

- Ljudi s ravnom kosom mogli bi otkriti da hladniji zrak uzrokuje dodatan volumen kose. Međutim, mogu otkriti da je njihova kosa sklonija statičkom elektricitetu zbog nedostatka dodatne vlage - objasnio je. 

Pojava peruti i suhog vlasišta

Iako su perut i suho vlasište dva različita stanja, oni često imaju slične simptome (ljuskice i nadraženost), mogu biti istovremeno prisutni na istom vlasištu i uvijek znače da trebate obratiti veću pažnju na njegu.

Perut je složeno stanje koje se događa kada je vaša koža posebno osjetljiva na oblik kvasca koji prirodno raste na koži. Rezultat su ljuskice i upale. Postoji nekoliko prirodnih načina da se skloni stanje, ali i mnogobrojni proizvodi za njegovo sprječavanje.

Što se tiče suhog vlasišta, razmislite o upotrebi umirujuće maske za vlasište, poput one napravljene od aloe.

Bivša balerina s Alzheimerovom bolesti i dalje se sjeća kako je plesala na Labuđe jezero:

Komentara 1

BI
Biouskoli91
09:48 13.11.2020.

Meni su uvijek najdrazi naslovi 'strucnjak otkrio' :*

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije