Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Stručnjaci tvrde: Ovo je pet predmeta koje nikada ne biste trebali spremati ispod sudopera!

Shutterstock
11.04.2023.
u 11:30

Iako se čini praktičnim tamo spremiti stvari, to nije uvijek dobra ideja

Možda radije svoje lonce stavljate u ormarić pokraj štednjaka. Ili možda mislite da je vaše posuđe predviđeno samo da bude u srednjoj ladici. Bez obzira na slučaj, većina nas ima određeno mjesto za stvari u kuhinji, a kada su u pitanju razne stvari za koje nemamo određeno mjesto, često se okrenemo prostoru ispod sudopera. No, stručnjaci upozoravaju da se ovaj prostor ne tretira kao dodatna pohrana za bilo što. Čitajte dalje kako biste saznali kojih pet predmeta nikada ne biste trebali držati ispod sudopera, piše Best Life.

Spužve: Mnogi su ljudi vjerojatno krivi za skladištenje različitih proizvoda za čišćenje ispod kuhinjskog sudopera. Međutim, Lauren Doss, stručnjakinja za čišćenje i vlasnica Nashville Maids, kaže da postoji barem jedan predmet koji ne biste trebali držati ovdje: spužve. "Često su vlažne i lako mogu postati leglo bakterija, plijesni i drugih klica ako se pohranjuju ispod kuhinjskog sudopera", objašnjava Doss. "Najbolje je spužve čuvati u suhom i dobro prozračenom prostoru."

Osjetljivo posuđe: Budući da je prostor ispod vašeg kuhinjskog sudopera bliže tlu i često ga gosti ne diraju, mogli biste ga smatrati savršenim mjestom za odlaganje finog porculana. Ali Stefan Bucur, stručnjak za čišćenje i osnivač Ritma doma, kaže da bi to zapravo moglo biti opasnije za vaše osjetljivo posuđe. "To je zato što vodovodne cijevi i sudoper često zveckaju i ponekad prilično snažno", objašnjava. "Ako su vaše posuđe i drugi lomljivi predmeti pohranjeni pored cijevi sudopera, vrlo je vjerojatno da će se razbiti."

Zapaljivi materijali: Ako razmišljate o tome da prostor ispod kuhinjskog sudopera iskoristite za bilo kakve zapaljive ili opasne predmete, Kevin Wang, stručnjak za dizajn doma i suvlasnik tvrtke Inyouths, upozorava da biste trebali još jednom razmisliti prije nego što to učinite. To uključuje sve, od ulja za kuhanje i brašna, do alkohola i tekućine za upaljače. "Ovi materijali se nikada ne bi trebali skladištiti ispod kuhinjskog sudopera jer mogu uzrokovati opasnost od požara zbog blizine vodovodnih cijevi", objašnjava Wang. "Može dovesti do ozbiljnih ozljeda i materijalne štete ako dođe do curenja ili prolijevanja. Ako je moguće, te predmete treba pohraniti u zasebnoj prostoriji ili u prostoru dalje od kuhinje."

Mali uređaji: Možda ćete biti u iskušenju da ispod sudopera spremite manje aparate poput tostera ili blendera ako nemate mjesta na pultu ili u drugim ormarićima. Ali Kerry Sherin, stručnjakinja za dom i zagovornica potrošača u Ownerlyju, kaže da bi to lako moglo završiti kao loša ideja. "Obično ćete željeti držati sve elektroničke uređaje, pa čak i one na baterije, podalje od područja u kojima postoji opasnost od curenja vode ili prekomjerne vlage", objašnjava Sherin. "Ovo bi moglo brzo uništiti bitne komponente uređaja."

Alati: Ako su cijevi ispod sudopera sklone curenju, vjerojatno je da ostavljate svoj alat u ovom ormariću kako biste osigurali lak pristup kad god trebate izvršiti popravke. Međutim, Sherin kaže da ne preporučuje ovu naviku skladištenja. "Kako biste zaštitili metalne alate od hrđanja ili korozije, važno ih je čuvati na suhom mjestu daleko od vlage", objašnjava ona. "Ovo je posebno važno uzeti u obzir kada stvari pohranjujete u blizini sudopera jer je to područje obično vlažno, čak i bez prisutnosti većih curenja."

Kuharica tvrdi da pogrešno čistimo dasku za rezanje: Ima trik za uklanjanje nečistoća i bakterija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije