Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čuvajte se

Stručnjaci poručili: 'Znamo da je vruće, ali nemojte ostaviti upaljen ventilator cijelu noć'

shutterstock
27.07.2021.
u 15:30

Isto pravilo vrijedi i za upaljenu klimu.

Drugi toplinski val je stigao u Hrvatsku, a meteorolozi upozoravaju da će, osim dana, i noći biti teške za spavanje. Ipak, javljaju se i stručnjaci za zdravlje koji kažu da, iako su svjesni koliko je vruće, nije dobro ostaviti upaljen ventilator ili klima uređaj cijelu noć - posebno u neposrednoj blizini vas.

Ovo pravilo vrijedi posebno za alergičare i astmatičare jer ventilator, uz zrak, vrti pelud i prašinu, pa bi simptomi alergije poput curenja nosa i kihanja mogli biti pojačani. Stručnjaci iz Britanije savjetuju da ga upravo zato redovito čistite.

Brojne ceste u Londonu poplavljene, pogođene i bolnice: "Nikada nisam vidio nešto slično"

Osim toga, ako dugo radi, ventilator ili klima može isušiti vašu kožu i usne, ali i ukočiti neki dio tijela - pogotovo ako vam puše izravno u lice ili vrat, prenosi DM.

Najbolje bi bilo da rashladite prostor prije spavanja, a kada legnete u krevet rastvorite prozore i ugasite uređaje.

Pripremite se, stižu afrička vrućina i prašina! Noći će biti teško podnošljive

1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije