Naslovnica Lifestyle

Što znanost misli o vašim prijateljima koji stalno objavljuju motivirajuće citate

Prema kanadskom istraživanju provedenom na Sveučilištu Waterloo oni ljudi koji na Facebook i Instagram profilima objavljuju dubokoumne citate nepoznatih ili poznatih autora su zapravo - glupi
12. studenoga 2018. u 10:03 0 komentara 754 prikaza
Foto: Shutterstock

Gordon Pennycook i još četiri znanstvenika otkrili su da postoji povezanost između niske inteligencije i činjenice da nekoga impresioniraju te dubokoumne rečenice s društvenih mreža. U istraživanju su koristili webstranicu Sebpearce.com, koja generira rečenice koje bi trebale zvučati vrlo duboko i poticati na razmišljanje. 

"Naletio sam na ovu stranicu i shvatio kako doslovno nema istraživanja o ovako nečemu", rekao je Pennycook za VICE
U istraživanju je sudjelovalo 300 ispitanika kojima su znanstvenici dali različite rečenicu kao i njihove verzije koje uopće ne drže vodu, već su izmišljene. Zatražili su ih da reagiraju na to koliko su dubokoumni na skali od jedan do pet. Osim toga, dali su im i test kako bi provjerili njihove kognitivne sposobnosti i osobnost

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

True. - Tag your friends. - #GrandAspiration

Objavu dijeli #GrandAspiration (@grand.aspiration)

Oni koji nisu mogli otkriti da su dobili zapravo rečenicu koja nema nikakve veze ni sa čim već su doslovno samo naredane velike riječi, imali su nisku inteligenciju, vjerovali u teorije zavjere i imali neka paranormalna vjerovanja. 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.