Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITAJ dm

Što trebaš znati o skidanju šminke s lica?

pitaj dm
Foto: PR FOTO
12.04.2016.
u 09:00

Jedna od stvari koju bismo najradije izbjegli kada se, nakon napornog dana (ili izlaska), vratimo kući je skidanje šminke. Ako se i nagovorimo da to učinimo prije no što zaspemo, velika je mogućnost da ćemo, u želji da što prije budemo gotovi, to učiniti površno (da zadovoljimo savjest koja bi nas mogla peći ako odemo u krevet s ostacima šminke). No, skidanje šminke s lica jedan je od najvažnijih koraka u njezi kože, a evo i zašto.

Skidanje šminke s lica više je od toga!
Naša je koža izložena različitim utjecajima iz okoline te redovitim čišćenjem lica ne skidamo samo šminku, već i nečistoće iz zrake i bakterije koje su se nakupile tijekom dana. Ako ne uklonite šminku s lica, vaše će se pore začepiti što može dugoročno utjecati i na vaš ten. Stoga je skidanje šminke važno kako bi koža mogla disati, a pritom izgledati svježe i njegovano.

Svaki tip kože ima "svoj" proizvod za skidanje šminke s lica.
Za pravilno i temeljito čišćenje kože, potrebno je odabrati proizvod koji će najbolje odgovarati vašem tipu kože. Primjerice, normalnu kožu dovoljno je čistiti jednom dnevno i to proizvodima poput Nivea pjene za čišćenje normalne kože lica, dok je za masniju kožu idealno čišćenje gelovima, kao što je Garnier Pure Active 3 u 1 gel za lice.

Micelarna otopina kao rješenje
Prvi micelarni čistači nastali su u Parizu, gradu koji je, uz prekrasnu arhitekturu, oduvijek bio i mjesto inspiracije za inovativna rješenja kada je u pitanju njega lica. Micelarna otopina je u gotovo rekordnom roku postala ključnim dijelom kozmetičkog asortimana u vlasništvu većine Parižanki, a danas je i neizostavan dio njege lica žena diljem svijeta. Micelarna otopina dobro je rješenje kada ne znate kojem tipu kože pripada vaša, ali i ako imate osjetljivu kožu. U dm-u možete pronaći micelarne otopine brojnih poznatih kozmetičkih kuća, od Nivee, L`Oreala do Garniera ili Mixe.

dm beauty trikovi

 

Potrebne blazinice
Ovisno o preparatu koji koristite, potrebno je osigurati i blazinice ili vatu. U dm-u možete pronaći čitav niz blazinica koje će vam pomoći prilikom skidanja šminke. Kada su u pitanju oči, preporučljivo je natopiti blazinice uljanim sredstvima poput Balea ulja za čišćenje lica te nježno skinuti ostatke maskare i tuša.

Skidanje šminke tek je početak!
Nakon što ste skinuli šminku i odstranili nečistoće, možete prijeći na drugi korak, odnosno stavljanje tonika, opet prema tipu kože koji imate. Korištenjem tonika poput Nivea tonika za normalnu kožu lica, pripremit ćete kožu za sljedeći korak koji uključuje nanošenje seruma, krema (ili ponovnog make-upa).

Sve navedene proizvode, a i mnogo više od toga, koji će vam pomoći u svakodnevnoj njezi koži, možete pronaći u sklopu dm-ovog koncepta Dobre cijene u svako vrijeme i pritom ostvariti značajne uštede. Poželite li obnoviti svoju kozmetičku torbicu novim kozmetičkim pripravcima i tako proslaviti novo godišnje doba, možete to učiniti u sklopu dm-ove kampanje Ljepota kakvom je mi vidimo koja traje tijekom cijelog mjeseca travnja. U zamjenu za 50 bodova, na poklon dobivate Savjetnik s bonovima od 30% na odabrane proizvode dekorativne kozmetike.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije