Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treba li vam?

Što je ulje za pranje rublja i treba li vam stvarno?

shutterstock
24.03.2023.
u 09:30

Ulje za pranje rublja može dati predivan miris vašoj odjeći, ali pripazite - ne mogu ga svi koristiti.

Danas postoji mnogo različitih proizvoda za pranje rublja, a jedno od njih je ulje za pranje rublja. Ako volite ekološke proizvode i mirišljavu odjeću i posteljinu, tada je ulje za pranje rublja pravi izbor za vas. „Ulje za pranje rublja je sto posto čisto eterično ulje i biljni materijal, a kada se koristi, to je najbolji ekološki prihvatljiv način za prirodan miris vašeg rublja na kraju ciklusa sušenja“, objašnjavaju Lindsay Droz i Kristi Lord, suosnivačice L' Avant kolektiva za Real Simple.

Korištenje ulja za pranje rublja je jednostavno. Najbolji način da prirodno namirišite svoje rublje je da ubacite ulje za pranje rublja na kraju ciklusa sušenja. Za to postoje dva razloga. Prvi je da je ulje zapaljivo i s ciklusima sušenja na visokoj toplini želite smanjiti rizik od potencijalnog zapaljenja zbog visoke topline i ulja. Drugo, što je dulje u sušilici, veća je vjerojatnost da će se ulje raspršiti i neće dati željeni rezultat. Otprilike 10 minuta prije nego što je rublje gotovo, nanesite 10 do 15 kapi na robu unutar sušilice te osušite rublje do kraja.

Iako se ulje za pranje rublja može koristiti većinu vremena, postoji nekoliko iznimaka. Droz i Lord kažu: „Neka ulja za pranje rublja sadrže mirise ili druge sastojke koji kod nekih ljudi mogu izazvati alergije ili osjetljivost. Ako imate alergiju ili osjetljivost na bilo koji sastojak ulja za pranje rublja, trebali biste ga izbjegavati koristiti“.

Također, preporučuju čitanje etiketa na odjeći prije korištenja ove vrste proizvoda. „Neke osjetljive tkanine, poput svile ili vune, možda neće biti prikladne za korištenje s uljem za pranje rublja. Provjerite oznaku za njegu na vašoj odjeći da vidite vrijede li neke posebne upute za pranje“, zaključuju dvije stručnjakinje.

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije