Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Petković (81), umirovljeni vozač, ima revolucionarno jednostavne recepte protiv brojnih tegoba

'Stavite u spavaću sobu posudicu s vodom i gripe više – nema!'

gripa
Arhiva VL
02.11.2009.
u 09:10

Jednostavni Nikolin savjet mogao bi poljuljati gigantsku farmaceutsku industriju, te ušutkati svjetske medije koji periodično siju paniku zbog smrtonsonih gripa, prehlada itd.

 

Nikola Petković, 81-godišnji umirovljeni vozač i prevoditelj iz Šibenika, odlučio je široj javnosti uputiti nekoliko savjeta za prevenciju oboljenja od gripe, prehlade, kostobolje i niza drugih tegoba. Petkovićev savjet, odnosno recept, iza kojega stoje godine predanog ispitivanja i primjene na mnoštvu ljudi, vrlo je jednostavan i, što je posebno značajno- izuzetno jeftin.

 

- Sve što treba učiniti je postaviti na ormar ili neko drugo praktično mjesto u spavaćoj i ostalim sobama manju posudicu punu vode. Ovisno je li ljeto ili zima, ta voda polagano, prirodnim putem, isparava sedam do deset dana i primjereno ovlažuje prostor. Kada većina ispari, dolijeva se nova voda. Taj postupak uvelike prostor osvježava novim količinama kisika, mi dišemo lakše, bez napora i time je organizam spremniji i sposobniji za borbu protiv virusa, bakterija i bacila - otkriva Nikola mjere koje treba poduzeti za bolje zdravlje.

 

Njegova zamisao je, nabraja, pomogla najprije rodbini, susjedima, potom brojnim poznanicima, ženama, djeci, oslabjelim bolesnicima i mnogima drugima. Čak i neki poslovično skeptični liječnici s diplomom medicinskih fakulteta morali su, kaže, priznati kako je njegova preporuka o vodi u čaši djelotvorna i visoko učinkovita.

- Tako je jedna doktorica godinama patila od gripa, prehlada, teških snova i nesanice. Ovlaživanjem sobe svi su ti problemi nestali i sad spava mirno. Jedna žena je patila od bolova u svim zglobovima: nestali su. Jedan mladić bi se svako jutro budio iscrpljen: sada ustaje s lakoćom. No to su samo neki slučajevi... Evo vam telefon pa zovite sve one koji su se uvjerili kako nije riječ o mlaćenju prazne slame - kaže Petković, pokazujući plastičnu posudicu od maslaca punu vode na svojemu ormaru.

Čini se kako bi njegova zamisao mogla poljuljati temelje gigantske farmaceutske industrije ako svjetsko pučanstvo zbog malo vode u posudi postane zdravije i otpornije. Osim toga, usput će biti začepljena usta svjetskih medija koji periodično siju paniku radi mogućih strašnih naleta raznih smrtonosnih gripa i prehlada.

 

Ključne riječi

Komentara 8

AM
amarena
09:38 16.11.2009.

mislim da bi pored posude sa vodom trebao biti i križ a povremeno pokaditi sobu sa tamjanom također nebi bilo na odmet, dapače.

CA
calif
16:22 02.11.2009.

zakaj ne. to da smo kronično dehidrirani je več postala opća vijest ,a ova je u skladu s njom. tko ne proba nekaj kaj mu se čini glupim i praznovjernim, a ne košta ga ništa je zaslužio sve kaj muu se može dogoditi zbog ignorantnosti. znanje je ključno, ali i povjerenje što danas masovno ljudi delegiraju i prenose na druge ljude umjesto da uvijek oni budu krajnji procjenitelji i sudci toga što im se dešava. ovoj ljudskoj civilizaciji prijeti propast i to temeljena samo na tak korijenskim i ključnim stvarima tipa, premalo vlage, premalo sunca ili pretjerana iscrpljenost. to se može korigirati i popraviti i promjenom društvenih normi i očekivanja ,ali i samopomoći tipa ovoj s vodom. ne bojim se gripe neovisno o podvrsti, ali ako spika s vodom pomaže zakaj ju ne bi isprobo, pa i budem.

OB
-obrisani-
22:50 02.11.2009.

Dok je rakije,speka i cesnjaka nema gripe...jbg smrdi al zdravlje je najbitnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije