Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bullying

Starija braća najčešće maltretiraju mlađu braću i sestre

nasilje
Photos.com
02.11.2010.
u 11:57

Starije sestre često se ponašaju zaštitnički, dok braća žele dominirati

Starija braća vrlo često teroriziraju mlađu braću ili sestre, pokazalo je istraživanje provedeno na 195 djece u dobi od 10 do 12 godina. Ona djeca koja su imala stariju braću češće su bili žrtve bullyinga kod kuće.  

Nasilje prema starijoj braći i sestrama nije bilo često te uglavnom nije povezano s godinama, nego problematičnim odnosima, ustanovili su stručnjaci. Rezultati istraživanja objavljeni su u britanskom časopisu Razvojna psihologija, a provedeno je na Sveučilištu u Firenzi u Italiji.

- Starije se sestre odgaja uglavnom da budu odgovorne i štite mlađu braću i sestre, dok starija braća često traže način za dominaciju u odnosu s mlađima te zbog toga često pribjegavaju maltretiranju - kazala je Ersilia Menesini koja je predvodila istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
jankoprekobrda
14:46 02.11.2010.

Ne bas uvijek, samo oni egocentrici, zli, pokvareni i pakosni zele dominirati bez obzira satriji ili mladju.

IS
istima
19:12 02.11.2010.

sve ih treba u zatvor...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije