Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Stalno vas partner uzima zdravo za gotovo? Ovo su načini kako to promijeniti

Da, sasvim je u redu ne pristati na sve i ponekada reći: ne". Iako ste u vezi, to ne znači da baš sve zahtijeve i prohtjeve i želje druge strane morate ispunjavati. I vi ste osoba koju treba tretirati s poštovanjem
13. ožujka 2019. u 07:00 1 komentara 3343 prikaza
Par
Foto: Getty Images
Pogledajte galeriju 1/9

Ponekada smo skloni davati previše sebe u neki odnos, truditi se i pružati mnogo više nego što dobivamo natrag. Nije riječ samo o materijalnim stvarima, novcu, već i vremenu koji posvećujemo nekome, pažnji... I ostajete razočarani jer s druge strane se to baš i ne cijeni previše, odnosno, počinje biti nešto što se "podrazumijeva" od vas. Mnoge veze pucaju zbog toga, a ako ne želite da se to dogodi i vama, evo što vam je činiti...

vara ženu `Zgodan sam i to je moje prokletstvo. Mijenjam žene kao čarape`

Vrijeme je za razgovor 

Izanalizirali ste svoje osjećaje i znate da dajete više nego drugo strana i počinjete se osjećati nesretno? Vrijeme je za otvoreni razgovor. Bez zadrške, recite partneru kako se osjećate i zbog čega i pratite njegove reakcije. Možda on ili ona nisu bili ni svjesni da vas uzimaju zdravo za gotovo, ali ako se to nastavlja iako su svjesni problema, vaša veza visi o tankom koncu.

Izvucite primjere

Kada ste zadnji put zahvalili partneru ili partnericu zbog nečega što su učinili za vas? Bilo da je riječ o ručku koji vi niste trebali kuhati jer je to netko drugi napravio za vas, do buđenja usred noći kako bi otišli po vas u zračnu luku ili u klub u kojem ste se ipak, neplanirano, napili...Nemojte smatrati da se baš sve podrazumijeva u vezi između dvoje ljudi, netko se treba itekako potruditi, nerijetko i žrtvovati kako bi udovoljio drugoj strani. Nije to "tek tako" i bezvrijedno... "Hvala" od srca, najmanje je kako možete uzvratiti. Svaki put!

 znate li? 8 znakova da ćete imati dug i sretan brak

Budite sretni sami sa sobom

Kada ste sami sretni, onda tu sreću možete prenijeti i na druge. Okrenite se sebi, sasvim je dozvoljeno, nakon stalnog pružanja pažnje drugome, da se usmjerite malo na sebe. Radite ono što vas veseli i što vi želite, ne razmišljajući stalno o drugima. Neka i drugi počnu razmišljati malo o vama. Ali ako neće, dovoljno je da vi mislite na sebe. 

Recite: NE!

Da, sasvim je u redu ne pristati na sve i ponekada reći: ne". Iako ste u vezi, to ne znači da baš sve zahtijeve i prohtjeve i želje druge strane morate ispunjavati. I vi ste osoba koju treba tretirati s poštovanjem. Umjesto da pristanete na svaki zahtjev, zašto ne biste ponekad postavili svoj? Okrenite vodu na svoj mlin i uvidjet ćete je li druga strana spremna žrtvovati za vas koliko ste i vi za nju ili barem, koliko. A onda ćete i znati možete li živjeti s tim do kraja života ili je vrijeme da pronađete nekog drugog tko vas neće uzimati "zdravo za gotovo". 

Par korisno Što napraviti kada izgubite povjerenje u vezi?

Pogledajte i video Ples oca s mladenkom koji je sve ostavio bez daha

 

Hrvatska - Španjolska
EP
Španjolski mediji ovako su najavili finale s Hrvatima: To smo već doživjeli
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj