Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nostalgija

Središte društvenog života: Prisjetite se kako je sedamdesetih izgledao popularni zagrebački hotel

shutterstock
12.03.2020.
u 15:52

Facebook grupa 'Retroteka' u mnogima budi lijepa sjećanja vezana uz prošlost.

U Facebook grupi 'Retroteka' svakodnevno se objavljuju fotografije starog namještaja, hrane, igračaka, ali i mjesta u gradu koja su bila popularna. Tako je jučer osvanula fotografija Esplanade iz sedamdesetih godina, jedan od legendarnih i luksuznih hotela u Zagrebu.

Foto: Retroteka

Hotel je izgrađen početkom dvadesetog stoljeća u blizini Željezničkog kolodvora, koji je tada bio značajna poveznica između Hrvatske i Europe te ostatka svijeta. Hotel Esplanade je bio središte društvenog života, pogotovo 20-ih godina prošlog stoljeća, kada je privlačio veliki broj ljubavnih parova. Postojala je čak i legenda da se u tom hotelu održao prvi hrvatski striptiz.

Nakon rekonstrukcije 2004. godine hotel ponovno otvara svoja vrata pod imenom The Regent Espalande Zagreb, čime postaje prvi Regent hotel u Europi. Zatim 2012. godine postaje samostalan hotel i nastavlja s pružanjem luksuznih usluga gostima iz cijelog svijeta. 

Pogledajte znaju li Zagrepčani stare purgerske riječi:

Komentara 1

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
05:19 13.03.2020.

Zagreb je naj ljepsi grad na svjetu,bio i osto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije