Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Spriječite na vrijeme rak pluća. Prestanite pušiti i educirajte se

Posebni prilog o raku pluća pronađite u srijedu 22. siječnja uz Večernji list!
20. siječnja 2020. u 12:52 1709 prikaza
Posebni prilog o raku pluća
Foto: VL

Godišnje od raka pluća u Hrvatskoj umre oko 3000 osoba. Koje mjere predlažu vodeći pulmolozi? Koliko je važna prevencija i kako samo napraviti pregled? Pročitajte u posebnom prilogu u srijedu 22. siječnja u Večernjem listu.

Novi program ranog otkrivanja raka pluća

Nacionalni program ranog otkrivanja raka pluća kreće u siječnju 2020., te je u tu svrhu Grad Zagreb za kliniku Jordanovac nabavio jedan od najsuvremenijih CT uređaja u ovom dijelu Europe. Rak pluća najčešći je oblik raka u muškaraca, a treći po učestalosti kod žena. I dalje su najbolji oblici borbe protiv raka pluća nepušenje te edukacija i informiranje javnosti o tipologiji bolesti, uzrocima, simptomima i mogućnostima liječenja.

Cilj kampanje je osvijestiti javnost o važnosti pravilnog disanja za cjelokupno zdravlje te isticanja štetnosti pušenja, čak i onog pasivnog, kao i mogućnost sudjelovanja u besplatnom programu Škole nepušenja, koji se temelji se na primjeni psihoterapijsko-edukativnog modela odvikavanja od pušenja u okviru kojeg se polaznicima nastoji pomoći da prestanu pušiti.

Posebni prilog o raku pluća pronađite u srijedu 22. siječnja uz Večernji list!

Ilustracija
Mjesečna plaća
Bolovanje za koronavirus: Koliku naknadu možete dobiti za mjesec u karanteni ili izolaciji
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality