Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za zdrav život

Aromaterapijom u svom domu do zdravijeg i opuštenijeg života

aromaterapija
Foto: Makronova
1/2
21.10.2016.
u 13:45

U cilju opuštanja i borbe protiv stresa najbolje je odabrati ona na bazi citrusnog voća, ljekovitih biljaka, cvijeća i mirisnog drva.

Dobro odabrana eterična ulja djeluju umirujuće, podižu raspoloženje, ali i poboljšavaju san.

Kako bi u svom domu živjeli zdravo, dobro je znati što možete sami napraviti kako biste to postigli, a odgovore na ta pitanja potražili smo kod stručnjaka u Biovegi. 

U cilju opuštanja i borbe protiv stresa najbolje je odabrati ona na bazi citrusnog voća, ljekovitih biljaka, cvijeća i mirisnog drva. Samo je jedna kapljica dovoljna da od stresa i negativnih emocija, barem na kratko, pobjegnete na kakvo mirno i tiho mjesto. Mirisnoj harmoniji aromaterapije prepustite se tijekom masaže ili kupke, a korištena kao mirisi za prostor eterična ulja djeluju osvježavajuće i umirujuće, no istovremeno uspješno eliminiraju bakterije i viruse, posebice u vrijeme prehlada.

Za ovo će vam odlično doći raspršivaći arome. Jedan od takvih je svakako Jasmine s kojim nećete morati razmišljati jesu li se ugasile lućice u aroma lampi ili je li nestalo vode. Jasmine Izgleda kao jednostavna zdjela koja će se lako uklopiti u svaki dizajn vašeg prostora, a nježno će ispuštati aromu u intervalima od 20 minuta tijekom cijelog dana, ako želite uključiti tu opciju. Pomoću ultrasonične tehnologije pretvara vodu pomiješanu s esencijalnim uljima u nježnu maglicu koju raspršuje u okolinu. 

Nesanica

Nesanica utječe na kvalitetu našeg života, a frustracija zbog umora koji osjećamo još dodatno pogoršava stanje. Aromaterapija ne može riješiti uzrok nesanice ali nam može pomoći da se opustimo prije spavanja i da laše utonemo u san. 

U tu svrhu možete pomiješati 15 kapi lavandinog eteričnog ulja s 15 kapi mandarine. Navedenu mješavinu dodajte u hidrolat lavande ili kombinaciju hidrolata lavande ili destilirane vode i votke ili bio kojeg alkohola. Pripremljenu mješavinu ulijte u bočicu s raspršivačem i pošpricajte po posteljini (važno je da je posteljina od prirodnih vlakana).

BURN – OUT MIX

Za ljude koji jako puno rade, ne spavaju dovoljno i ne mogu se opustiti

Naranča 5 kapi

Čempres 4 kapi

Geranij 2 kapi

Par kapi navedene mješavine nakapajte na papirnatu maramicu i udišite nekoliko puta dnevno. Maramicu možete smjestiti u blizini računala na kojem radite i udisati. Navedena se mješavina može koristiti i za masažu i njegu cijelog tijela ili je možemo utrljati u područje prsa i/ili ramena. Za tu se namjenu, navedena mješavina treba pomiješati s nekim baznim ulje (bademovo, makadamija, jojoba,…) – 1 kap mješavine eteričnih ulja na 1 ml baznog ulja.

Čempres se može zamijeniti sa sandalom a geranij s palmarosom, odnosno naranča s grejpom ili bergamotom. Istražujte, isprobajte različite kombinacije i vidite što bam najbolje odgovara. Preporuka: Bilo bi dobro napraviti nekoliko kratkih pauza tijekom radnog dana, otvoriti prozor i nekoliko puta duboko udahnuti i polagano izdahnuti. 

>>Uz ulje bergamota uživajte u aromaterapiji iz vlastitog doma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?