Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gle, čuda li...

Šoping je za mnoge žene – čisto mučenje!

šoping (1)
Antonio Bronić/pixsell
20.09.2012.
u 13:19

Višesatno hodanje, isprobavanje, čekanje u redu, neodgovarajući modeli... Sve to može biti prilično frustrirajuće

Trećina žena ne vjeruje u tzv. šoping-terapiju, pokazalo je istraživanje stranice Marisota.co.uk. Milijuni njih frustrirani su dugim redovima za garderobu i na blagajnama, a mrze kupovati i jer ne mogu naći odgovarajući komad odjeće. Osim toga, ogledala koja pokazuju nedostatke i pokoji kilogram viška nisu nimalo ohrabrujuća.

Da je šoping naporna aktivnost, a ne relaksacija pokazuje i to što mnoge žene nakon "tumaranja" po dućanima imaju problema sa zglobovima i kralježnicom, a od šoping-maratona zarade se i bolovi u cijelom tijelu.

Žene se žale i na trgovce koji znaju biti vrlo nametljivi, pa i to doprinosi neugodnoj atmosferi koju osjećaju u prodavaonicama. Mnoge od 2000 ispitanica rekle su da se prodavači često postavljaju i svisoka, što može dodatno iznervirati kupce.

– Čini se da za mnoge žene šoping ipak nema terapijsko djelovanje. Većina žena nisu mršavice i njima je iznimno teško kupovati odjeću pa je za njih šoping zapravo izvor stresa i anksioznosti – kaže Coleen Nolan iz Marisote, a prenosi Daily Mail.

Komentara 2

LI
liliZG
13:37 20.09.2012.

Mrzim šoping.....

VE
vekica
13:42 20.09.2012.

Kako u šoping sa praznim novčanikom? Ali snalažljivost nema granica. Kupiš sitnicu i već si bolje volje, i svijet više nije tako crn!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije