Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Slažete krevet čim se probudite ujutro? Nemojte to raditi, može biti opasno

Shutterstock
04.02.2024.
u 07:22

Pokazalo se kako je pametnije krevet ostaviti 'rabarušenim'

"Zatezanje" zgužvane posteljine i pokrivača na krevetu nakon buđenja, mnogima je "must have". I brojna su istraživanja pokazala kako je ta navika dobra za mentalno zdravlje. 

No, kada je riječ o fizičkom zdravlju, čini se kako to ipak ne bismo trebali raditi. Pokazalo se kako je "pametan" potez ostaviti krevet "razbarušen", odnosno, ne navlačiti pokrivač preko njega nakon buđenja.

VEZANI ČLANCI:

Razlog su grinje. Te gnjusne, prostim okom nevidljive životinjice uzročnik su alergije i astme. Hrane se stanicama naše mrtve kože, a toplo okruženje pogoduje njihovom razmnožavanju. Baš onakvo kako je u krevetu, ispod pokrivača.

Kako biste ih se riješili, barem jednim dijelom, dobra je odluka ostaviti " neuredan krevet kako bi grinje bile izložene hladnijoj temperaturi i svježem zraku i umrle.  Upravo to podupire i poteze naših majki i baka koje svakom prilikom posteljinu skidaju s kreveta i stavljaju na prozor ili balkon kako bi se "prozračila". 

Ako, kao i mnogi, nemate vremena ujutro tražiti mjesto gdje biste prostrli cijeli pokrivač, a da bude na hladnijem zraku, ostavite posteljinu "neurednu" kako biste se riješili barem dijela grinja, savjetuju stručnjaci i poručuju, ako spavate goli, svakako mijenjajte posteljinu češće, barem dvaput tjedno. 

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

Komentara 2

NA
natrag
10:56 05.02.2024.

Ako nema kise i vlage, redovito stavljam na prozor. Posteljinu treba prozraciti od nocnog isparavanja tijela.

CH
chatterbox
06:29 05.02.2024.

Članak sa jako puno rupa,koliko ste puta zimi vidjeli posteljinu na prozoru ili balkonu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije