Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od djedice djeci

Slavonski Ured Djeda Božićnjaka je spreman: 'Već imamo narudžbe za nekoliko tisuća pisama za djecu'

Ured Djeda Božićnjaka/Shutterstock
12.11.2019.
u 23:21

Božić se opasno približava, a dvoje Slavonaca potrudili su se da ga učine još ljepšim za najmlađe (i one malo starije). Šalju pisma Djeda Božićnjaka djeci, a uz pismo stižu i mali pokloni

Ja osobno obožavam Božić, čak i ljeti slušam božićne pjesme, a mislim da nema ništa ljepšeg od dječjeg veselja, priča nam jedna od osnivačica ili bolje rečeno, vilenjakinja Ureda Djeda Božičnjaka koji se krije negdje u Slavoniji. 

- Želimo ostati anonimni. Ionako ovo ne radimo iz svog interesa, već samo želimo usrećiti djecu - priča ovaj dvojac koji najmlađima ove godine po prvi puta šalje pisma Djeda Božićnjaka koja možete naručiti na web stranici ureddjedabozicnjaka.com

Radi se o personaliziranim pismima koja stižu na adresu prije Božića, a mogu se naručiti sve do 10. prosinca

Foto: Ured Djeda Božićnjaka

- Neće svako dijete dobiti isto pismo od Djedice, imamo deset različitih verzija, a uz njih stiže i čarobna prašina s uputama za upotrebu i maleni poklončić: drvena kuglica za bor - pričaju nam. 

Sve rade ručno, a ovo im je prva sezona. 
- Dobili smo preko nekoliko tisuća narudžbi do sada, a dvije pošiljke već su poslane. Neki dan nam se javila majka koja je nedavno izgubila supruga, zahvalila nam se jer su joj dječica oduševljena pismima, a mi kako smo čuli da njen suprug više nije s nama, odlučili smo i njoj poslati pismo ne bismo li joj barem malo uljepšali ovo vrijeme - kažu Djedovi vilenjaci

Foto: Ured Djeda Božićnjaka

Dječicu će ove sezone posebno razveseliti i certifikat dobre djece, a za sljedeću godinu planiraju pisma plus paket s poklonima. Nisu se nadali da će ove godine imati baš toliko posla, pa priznaju da rade danonoćno. 

- Dođemo s posla i radimo do dva ili tri ujutro - kažu nam, a počeli su prije mjesec dana i kažu da će nekako stići sve do 10. prosinca. Pričaju nam kako je njihova zarada zapravo minimalna i rade da bi usrećili djecu ovih blagdana

Miris kestena podsjeća na zimu i blagdane, a ovaj čovjek kestenje na Cvjetnom trgu prodaje već 47 godina:

 

Komentara 2

PA
Pajkoslava2
00:28 13.11.2019.

Ne kužim kome je palo na pamet ovog starca nazvat božićnjakom, kad nema veze s Božićem. Božić je mali Bog... znači Isus. Kome je smetao djed Mraz? Kaj fali tome?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije