Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svaki je odličan na svoj način

Sjećate se ovih crtića? Imate li vi omiljeni?

Screenshot Youtube
11.10.2019.
u 16:37

Animirani filmovi prije su izgledali nešto drugačije, a prisjetili smo se samo nekih crtića koji su nam se urezali u pamćenje

Nekada su se crtani filmovi gledali jedino na televiziji, a ne na tabletu ili pametnom telefonu kao danas. Također, znalo se u kojem terminu ide koji crtić, a najčešće se čekalo vrijeme prije ili poslije Dnevnika kada se uživalo u animiranim junacima. 

Lijepe animacije, zanimljiva radnja i mnogo životinja samo su neke od osobina crtića iz djetinjstva. Bus bus, Nick Praskaton i Graškograd samo su neki koji su sve oduševljavali, a danas ih se prisjećamo s posebnim emocijama. Evo samo nekih odličnih crtića koje smo tada gledali.

Nick Praskaton 

Nick Praskaton je zapravo njemački strip junak koji je privatni istražitelj, a najpoznatiji je po rečenici "Nick kombinira". Uvijek ima lulu u ustima i karirano odijelo, a svojim je rješavanjem slučajeva zabavljao i mlade, ali i starije. Jeste li znali da mu je pravo ime Nikolaus Kuno Freiherr von Knatter? 

 

Bus Bus 

Samo na spomen imena ovog crtića, svi pomisle na uvodnu melodiju. Ovo je crtić japansko-nizozemske produkcije. U glavnoj ulozi je vol u svojem crvenom kombinezonu koji vodi farmu životinja s kojima se druži svaki dan. 

Zvonko 

Pustolovine Zvonka koji vozi auto pravi i pomaže prijateljima u nevolji u Zemlji igračaka. Ovaj je crtić djecu učio ispravnim vrijednostima, a svi se sjećaju njegove plave kapice

 

Mali leteći medvjedići 

Slatki i šareni leteći medvjedići svima su se uvukli pod kožu sa svojim dogodovštinama. Ovo je jedna od najuspješnijih hrvatskih crtanih serija koja je prodana u stotinjak država. 

 

Majstor Fantač 

Žuto čudovište mnogima je bio omiljeni lik, dok ga s druge strane, iz nekog razloga, ljudi baš i nisu voljeli. Crtić je bio u dva dijela. Prvi je animirani dio koji je trajao dulje, dok je drugi dio Majstor Fantač bio napravljen od gline. 

 

Moje tijelo 

Francuski crtić koji je vrlo edukativan, ali i zabavan, a upoznaje djecu s tijelom i procesima koji se u njemu događaju. I danas se nekada zna vidjeti na određenim programima i pobuditi pravu nostalgiju. 

 

Profesor Baltazar 

Znanstvenik koji uvijek nešto kemija i čeka da se napravi čarobni napitak kojim će spasiti Baltazar-grad. Ovo je najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma, a emitirao se i u inozemstvu. 

 

Graškograd

Grad u kojem žive zelena bića nalik grašku se naravno zove Graškograd, a nezaobilaznu pjesmu s početka svi su znali i pjevušili od prvih stihova. 

Pogledajte ljubavne savjete s Trešnjevačkog placa: 

Ključne riječi

Komentara 9

MA
malupa1
06:26 12.10.2019.

Pixi i Dixi, Kalimero, Popaj, Slonić Tonić, La Linea, Štrumpfovi,Korni Kornjača Eustahije Brzić, Lolek i Bolek, A je to, Gustav, Obitelj Kremenko, Mravojed......nisu poredani kronološki nek onak po sjećanju

Avatar lola lola
lola lola
03:22 12.10.2019.

Flintstones, Tom I Jerry, Zekoslav Mrkva, Plava zmija, Mravoklop, Ptica Trkacica, Ponco I Torro su bili super crtaci, ovi gornji u tekstu su za bebe rodjene 1980ih.

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
06:27 12.10.2019.

U jednom vrtu medju cvije-e-e-cem Sicusan grad se sakri-ooo U njemu zive mala bi-i-i-caaa Kazu da Graskograd je tooo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije