Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan zahtjev

Zabranili vatrogasca Sama zato što je muško: Nova maskota je aparat za gašenje!

BBC
11.09.2019.
u 13:49

Čini se kako je poznati lik iz crtanih filmova izazvao pobunu jer se njegovom maskom ne uzima u obzir žene vatrogaskinje

Vatrogasna postrojba Lincolnshire dobila je niz negativnih komentara zbog korištenja popularnog vatrogasca Sama na Danima otvorenih vrata. Ljudima je smetalo što je maskota koja predstavlja vatrogasce muška pa su zato u vatrogasnoj postrojbi odlučili ukloniti popularnog vatrogasca s postera i reklama, a zamijenit će ga svojim vlastitim kreacijama spolno neutralnih aparata za gašenje požara u plavoj, crvenoj i žutoj boji, s imenima Freddy, Filbert i Penelope, piše Metro. 

Foto: Lincolnshire Fire and Rescue

Osim promotivnih materijala, ne smiju više koristiti ni kostime poznatog vatrogasca. Glavni vatrogasni časnik Les Britzman je rekao kako je važno da vatrogasnu zajednicu predstavlja prava maskota. 

"Važno nam je da se na Danima otvorenih vrata nitko ne osjeća isključeno i zato smo donijeli ovu odluku. "Vatrogasci diljem zemlje su zamoljeni da ubuduće ne koriste vatrogasca Sama jer on nije dobar odraz vatrogasne zajednice. Uvijek se trudimo uključiti djecu i odrasle u naše aktivnosti kako bi naučili više o sigurnosti od požara i o ulozi vatrogasaca", rekao je za LadBible. 

"Vatrogasce bi jednako trebali predstavljati muške, kao i ženske osobe jer ipak 50 posto vatrogasne postrojbe čine žene. Uostalom, ovime se šalje kriva poruka mladim djevojkama koja će kasnije bitno utjecati na njih", dodao je Britzman. 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar TreseMiSeLada
TreseMiSeLada
14:02 11.09.2019.

Kraj se bliži.

US
USA
14:45 11.09.2019.

Civilizacija ide svojem kraju. Tesko je ovakve stvari uopce komentirati.

Avatar Kaladin
Kaladin
14:57 11.09.2019.

Bolest i histerija na vrhuncu. Samo što histerični i bolesni pokušavaju napraviti lobotomiju svim drugima. ....samo još čekam transrodni hidrant...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije