Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Zabranili vatrogasca Sama zato što je muško: Nova maskota je aparat za gašenje!

Čini se kako je poznati lik iz crtanih filmova izazvao pobunu jer se njegovom maskom ne uzima u obzir žene vatrogaskinje
11. rujna 2019. u 13:49 9 komentara 3822 prikaza
Foto: BBC

Vatrogasna postrojba Lincolnshire dobila je niz negativnih komentara zbog korištenja popularnog vatrogasca Sama na Danima otvorenih vrata. Ljudima je smetalo što je maskota koja predstavlja vatrogasce muška pa su zato u vatrogasnoj postrojbi odlučili ukloniti popularnog vatrogasca s postera i reklama, a zamijenit će ga svojim vlastitim kreacijama spolno neutralnih aparata za gašenje požara u plavoj, crvenoj i žutoj boji, s imenima Freddy, Filbert i Penelope, piše Metro. 

 | Autor : Lincolnshire Fire and Rescue Foto: Lincolnshire Fire and Rescue

Urnebesno Djeca nekada dobivaju posebnu hranu, a ova fotografija je najbolji dokaz

Osim promotivnih materijala, ne smiju više koristiti ni kostime poznatog vatrogasca. Glavni vatrogasni časnik Les Britzman je rekao kako je važno da vatrogasnu zajednicu predstavlja prava maskota. 

"Važno nam je da se na Danima otvorenih vrata nitko ne osjeća isključeno i zato smo donijeli ovu odluku. "Vatrogasci diljem zemlje su zamoljeni da ubuduće ne koriste vatrogasca Sama jer on nije dobar odraz vatrogasne zajednice. Uvijek se trudimo uključiti djecu i odrasle u naše aktivnosti kako bi naučili više o sigurnosti od požara i o ulozi vatrogasaca", rekao je za LadBible. 

djeca na internetu Pazite Djeci treba strogo ograničiti vrijeme provedeno ispred ekrana kako ne bi postala impulzivna

"Vatrogasce bi jednako trebali predstavljati muške, kao i ženske osobe jer ipak 50 posto vatrogasne postrojbe čine žene. Uostalom, ovime se šalje kriva poruka mladim djevojkama koja će kasnije bitno utjecati na njih", dodao je Britzman. 

 

Tamara Boroš
Neponovljiva Boroš
Otkrivamo gdje je danas heroina koja je ispisala hrvatsku povijest i potom teško oboljela
Samsung S20
USPOREDNI TEST
Može li mobitel zamijeniti skupi fotoaparat?
 • Avatar TreseMiSeLada
  TreseMiSeLada:

  Kraj se bliži.

 • USA:

  Civilizacija ide svojem kraju. Tesko je ovakve stvari uopce komentirati.

 • Avatar Kaladin
  Kaladin:

  Bolest i histerija na vrhuncu. Samo što histerični i bolesni pokušavaju napraviti lobotomiju svim drugima. ....samo još čekam transrodni hidrant...