Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Totalni retro

Sjećate li se domaćih prezervativa RIS? Pronašli smo i reklamu za njih!

Retroteka
12.03.2019.
u 09:58

U Hrvatskoj je, osim po čamcima, tvornica RIS bila najpoznatija po prezervativima.

U bivšoj Jugoslaviji RIS je bio jedini proizvođač prezervativa, a dobro su ih i prodavali. "Ris-No-Risk" bio je promidžbeni slogan RIS-a u prodaji prezervativa. No, nakon privatizacije novi vlasnici nisu prepoznali kvalitetu i vrijednost tog proizvoda.

Igor Novaković, član Facebook grupe Retroteka objavio je fotografiju ovih prezervativa, a uslijedilo je i mnogo komentara. 

Foto: Retroteka

"Razina sigurnosti 50 posto, a miris od kojeg te prođe volja", napisao je jedan korisnik, pa dodao kako je seks s tim prezervativima bio poput "ruskog ruleta". 

U grupi je objavljena i jedna reklama RIS-a iz magazina Svijet iz 1931. godine. "Najsigurnija higijenska guma. Svaki se komad kontrolira i antiseptički preparira", piše u oglasu. 

Mogao se nabaviti u drogerijama i ljekarnama, a prema pisanjima članova grupe, prodavao se na komad ili u pakiranju po tri. 

Foto: Retroteka

Mnogi kažu kako su prezervativi bili nepodmazani, zaprašeni talkom i vrlo loši...

Pogledajte neke urnebesne "seksi" reklame iz bivše Jugoslavije

 

Ključne riječi

Komentara 4

RE
real
15:56 17.06.2022.

ovaj na slici je novije pakovanje, najstariji su bili s zlatkastim staniolom, kao one okrugle čokoladice za djecu

AU
austrougarskigeneral
11:15 12.03.2019.

bili su nesigurni

WI
Witman
13:45 12.03.2019.

Ovaj je za blizance

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije