Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ravnotežu

Saznajte koji je najbolji lijek poslije junk food-a...

snimka mozga
PIXSELL
20.05.2013.
u 13:15

Omega-3 masne kisleine uključujući i riblje ulje neutraliziraju negativne učinke brze hrane na mozak i propadanje neurona...

Omega 3-masne kiseline neutraliziraju učinke brze hrane na mozak i sprečavaju štetne posljedice, odnosno sprečavaju neurogenezu, proces koji stvara nove živčane stanice...

Riblje ulje, primjerice, izrazito bogato omega-3 masnim kiselinama stimulira područja mozga koja kontroliraju hranjenje učenje i pamćenje.

Iako su znanstvenici sa sveučilišta u Liverpoolu krenuli s premisom da omega masne kiseline pomažu u mršavljenju, analizom mnogobrojnih studija otkrili su da masna i nezdrava prehrana ne samo da utječe na širenje struka i stražnjice već i da mijenja strukturu mozga. Čak i smanjuje njegovu sposobnost da generira nove živčane stanice, a to može voditi neurodegenerativnim bolestima, piše Daily Mail.

Voditeljica istraživanja Lucy Pickavance smatra da riblje ulje sprečava ili čak i poništava takve učinke. Omega 3-masne kisleine bore se protiv triglicerida i ostalih upalnih molekula u krvotoku, te tako omogućuju hormonima koji se izlučuju nakon jela da štite neurone i potiču njihov rast.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije