Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
antioksidans

Saznajte koje sve prednosti ima matcha čaja

Foto: RTL
15.01.2018.
u 13:01

Listovi zelenog čaja za izradu matche beru se nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe s grmova koji su skriveni od sunčeve svjetlosti.

Matcha je mljeveni prah listova zelenog čaja, a potječe iz Japana gdje se koristi za pripremu čaja ili kao sastojak u receptima. Predstavlja dio japanske tradicije ispijanja čaja i koristi se za proslave stotinama godina, piše portal Kreni zdravo.

Listovi zelenog čaja za izradu matche beru se nekoliko tjedana prije klasičnog vremena berbe s grmova koji su skriveni od sunčeve svjetlosti, zbog čega dolazi do sinteze klorofila i veće razine aminokiselina, posebno L-teanina.

Berba se odvija ručno, nakon toga se listovi pare, prigušuju i suše. Nakon što su se listovi osušili kamenim mlinom, melju se u fini prah, odnosno matchu. 

Matcha zeleni čaj je:

prirodni antioksidans,
prirodni dodatak za mršavljenje, omogućuje pH ravnotežu i detoksikaciju organizma,
alternativa kavi bez osjećaja nervoze i podiže raspoloženje.

Više o matcha čaju možete pročitati ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije