Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strpite se do 9. mjeseca

Savjeti za vrtlarenje: Ove četiri stvari ne biste trebali raditi dok su velike vrućine, kaže stručnjak

Shutterstock
20.07.2022.
u 07:00

Lijepo vrijeme može vas potaknuti na uređivanje travnjaka, ali možda biste trebali još jednom razmisliti je li to pametno..

Mnogima su prvi topli i sunčani dani kao pozivnica da urede svoje vrtove, no stručnjak za njegu vrta kaže da postoje četiri stvari koje biste trebali izbjegavati raditi kad nastupe velike vrućine; jer će imati suprotan učinak od željenog, piše The Sun.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8

Korištenje sredstava protiv korova

Zdrava će trava ljeti brzo rasti, no isto tako će rasti i dosadni korovi. Ipak, korištenje sredstava za uništavanje korova je neučinkovito na velikim vrućinama jer suha tekstura otežava travi upijanje kemikalija. Radije ga se zato riješite ručno ili prirodnim, blažim sredstvima.

Gnojenje travnjaka

Stručnjak za njegu travnjaka Carlos Real kaže da neka gnojiva, ako se ne zalijeva pravilno, mogu čak i spaliti travnjak. Najbolje je zato pričekati dok ne prođe toplinski val i padne malo jača kiša.

Previše aktivnosti

Kako biste zaštitili travu u vrtu pokušajte smanjiti aktivnosti koje joj mogle štetiti, poput, primjerice, stavljanja bazena ili tobogana na nju jer je poznato da trava ispod njih izgori i teško ju je vratiti u prijašnje stanje.

Često košenje

Kako ljeti brže raste, vjerojatno više i kosite travu, no ako ju ne zalijevate svaki dan, košnja ju može uništiti. Stručnjak je objasnio da ako redovito zalijevate, treba kositi svaka dva do tri dana, ali ako je rjeđe, bolje je izbjegavati košnju jer će opteretiti travu i prouzročiti štetu.

Kako se riješiti muha u domu za vrijeme ljetnih vrućina?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije